Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2014. 11:16:00
DOM SPORTOVA

Mineral EXPO po 16. put u Zagrebu

Izlagači iz zemlje i inozemstva po posebno povoljnim cijenama ponuditi će posjetiteljima neobrađene minerale iz cijelog svijeta

Mineral EXPO ponovno u Domu sportova
Mineral EXPO ponovno u Domu sportova (Automania)

Mineral EXPO, međunarodna izložba poludragog i dragog kamenja održat će se po 16. put u Zagrebu, u Domu sportova 17. i 18. svibnja. 

Izlagači iz zemlje i inozemstva (Hrvatska, Slovenija, BiH, Kosovo, Češka, Slovačka, Njemačka, Poljska, Indija, Mađarska), po posebno povoljnim cijenama ponuditi će posjetiteljima neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, unikatni nakit izrađen od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla, te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja.

Od dragog kamenja u ponudi će biti brušeni rubini, safiri, smaragdi, turmalini, topazi ...

Posjetitelji Sajma mogu vidjeti i više toga saznati o vrijednoj zbirci opala iz Australije i Etiopije koja broji nekoliko stotina komada, te na licu mjesta vidjeti tehniku brušenja.

Udruga Lepoglavski ahat organizirat će po uzoru na najveće svjetske sajmove radionicu ispiranja zlata iz koncentriranog zlatonosnog pijeska.

Tradicionalne su i zanimljive izložbe koje se postavljaju svake godine. Ove će se godine predstaviti Park prirode Medvednica i Spelološki odsjek PD Željezničar.

Posjetitelji će moći koristiti uslugu verificiranog gemologa, te izvršiti analizu i procjenu vrijednosti svog nakita.

Za grupne posjete učenika osigurano je stručno vodstvo.

Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imati će priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta, te odabrati iz velike ponude zanimljive stručne i popularne literature.

Cijena ulaznice je 20 kuna. Za djecu do 14 godina i organiziranim posjetima učenika, ulaz je besplatan

10.05.2014. 11:16:00
http://metro-portal.hr/mineral-expo-po-16-put-u-zagrebu/84881/