Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2010. 20:49:05
POBUNJENICI

Militanti pustili 50 talaca na sjeverozapadu Pakistana

Pregovori u koje su uključene plemenske starješine o oslobađanju preostalih deset talaca još su u tijeku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Pakistanski pobunjenici oslobodili su 50 osoba otetih u subotu u nemirnom području na sjeverozapadu zemlje, rekao je u nedjelju pakistanski dužnosnik, a pakistansko zrakoplovstvo nastavilo je ofenzivu protiv uporišta pobunjenika u plemenskoj regiji Orakzai.

Militanti preobučeni u policajce su u dva incidenta oteli 60 osoba u etnički paštunskoj plemenskoj regiji Kuram. Pregovori u koje su uključene plemenske starješine o oslobađanju preostalih deset talaca još su u tijeku, rekao je agenciji Reuters dužnosnik regionalne vlade Mumtaz Khan.

"Čini se da militanti nisu skloni osloboditi ih jer su to oni koji rade za vladu no poduzimamo sve i u proces smo uključili plemenske starješine", rekao je Khan.

Viši dužnosnik vlade u okrugu Kohat, Halid Omarzai, tvrdi da militanti drže samo sedam osoba, prenijela je agencija dpa. Omarzai je rekao da su pobunjenici otete osobe pustili bezuvjetno, ne navodeći ukupan broj otetih ni oslobođenih.

Zrakoplovi pakistanske vojske u nedjelju su bombardirali talibanske položaje u plemenskoj regiji Orakzai, blizu Kurama, i ubili 40 pobunjenika, rekli su dužnosnici snaga sigurnosti, prenosi dpa. Viši vojni dužnosnik u Orakzaiju, koji je tražio da ostane neimenovan, rekao je da su zrakoplovi napali četiri pobunjenička skloništa te da su ih "informanti obavijestili da je u tim akcijama poginulo oko 40 terorista".(hina/metro-portal)

16.05.2010. 20:49:05
http://metro-portal.hr/militanti-pustili-50-talaca-na-sjeverozapadu-pakistana/40158/