Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2010. 15:35:57
DEMANTI SDP-A

Milinović nije iznosio netočne podatke o broju trudnoća

Jedanaest ravnatelja ustanova i liječnika koji se bave humanom reprodukcijom iz Zagreba, Rijeke i Osijeka demantirali su navode SDP-ovih saborskih zastupnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Radilo se o navodima Milanke Opačić i Miranda Mrsića da je potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović iznosio netočne podatke o broju trudnoća iz postupaka medicinske oplodnje.

Ističu da je ministar Milinović iznio podatke koje su mu liječnici koji se bave humanom reprodukcijom dostavili iz njihovih Centara za medicinsku oplodnju (IVF centri).

"Dakle, netočno se u javnosti prezentira da ministar obmanjuje javnost iznošenjem lažnih podataka, te je, naglašavamo, točno kako u prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine bilježimo 40 trudnoća iz postupaka medicinske oplodnje više", stoji u priopćenju koje su potpisali dr. Željko Vranješ (KBC Osijek), dr. Siniša Šijanović (KBC Osijek), dr. Herman Haller (KBC Rijeka), doc. Neda Smiljan (KBC Rijeka), dr. Mladen Bušić (KB Sv. Duh), dr. Berivoj Mišković (KB Sv. Duh), dr. Krešimir Rotim (KB Sestara milosrdnica), dr. Krunoslav Kuna (KB Sestara milosrdnica), dr. Hrvoje Vrčić (KBC Zagreb), dr. Dražen Lučinger (Vuk Vrhovac) te dr. Slavko Orešković (KBC Zagreb). U ime svih potpisnika potpisao se dr. Slavko Orešković, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode. (hina/metro-portal)

21.05.2010. 15:35:57
http://metro-portal.hr/milinovic-nije-iznosio-netocne-podatke-o-broju-trudnoca/40589/