Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2010. 15:21:00
NEŠTO SMRDI

Milanović: Odgoda izbora do 2012. znači produžetak agonije

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović osvrnuo se moguće odugovlačenje s izborima sve do 2012. godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/Cropix )

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas, komentirajući pisanje medija da premijerka Jadranka Kosor razmatra mogućnost da se parlamentarni izbori održe tek u ožujku 2012. godine, kako je SDP spreman za izbore, te da "oni koji daju formalni legitimitet ovoj vladi preuzimaju veliku odgovornost za produžetak ove agonije i mamurluka".

"Ustav je tu jasan, u pogledu ustavnih rokova za izbore i kada se može mijenjati i prilagođavati izborni zakon. Nema nikakvih nepoznanica za one koji žele raditi po zakonu i ponašati se europski, a oni koji ne žele uvijek će muljati", rekao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara u Hrvatskome saboru.

"SDP je spreman za izbore. Pitanje je samo kakvo je strpljenje građana. Ovo nije rat, nema nikakve ratne taktike. Tu smo da kao političari ponudimo rješenje - nekome će se ono dopasti, nekome neće - i da upozorimo one koji i dalje daju formalni legitimitet ovoj vladi da također preuzimaju veliku odgovornost za stanje u kojem se nalazimo i produžetak ove agonije, ovog mamurluka", kazao je.

Upitan za komentar povratka bivšeg premijera Ive Sanadera i kako će se rasplesti afere koje se istražuju, Milanović je naglasio da SDP nije dio te priče već je to, kako je rekao, priča HDZ-a.

"Mogu s ponosom reći da nismo dio te priče. U vrijeme SDP-a natječaji su se provodili po najvišim standardima. Nije lijepo kad visoke vladine dužnosnike, kao neki dan, uhvate u laži oko interpretacija nekih natječaja i javnih ponuda iz 2002. i 2003. godine, znate što mislim", kazao je SDP-ov predsjednik i ponovio da su natječaji u vrijeme vlade s SDP-om na čelu provođeni po najvišim mogućim standardima.

"Tu nešto smrdi od početka"

Na opasku kako se dvije najveće stranke u posljednje vrijeme "prepucavaju aferama", Milanović je rekao da SDP ne izmišlja afere.

"SDP ne izmišlja afere, te afere su ozbiljna kaznena djela i nije ih SDP i njegov obavještajni aparat ili policija dao pred javnost. One postoje, tu su. Pa nisu ministri iz HDZ-ove vlade bili na saslušanju u SDP-u", kazao je Milanović naglasivši kako je SDP demokratska stranka.

"Mi nemamo novaca kupiti auto od 4,5 milijuna kuna i onda ga, kojeg li apsurda, donirati Vladi. Tu nešto smrdi od početka, ali oni koji su se time trebali baviti su zatvarali oči, a sad vide", poručio je.(hina/metro-portal)

06.10.2010. 15:21:00
http://metro-portal.hr/milanovic-odgoda-izbora-do-2012-znaci-produzetak-agonije/49318/