Metro-portal.hr

objavljeno 25.04.2010. 17:16:00
TKO? ŠTO?

Milanović: Nejasno je tko je Vlada

SDP bi povratkom na vlast vratio dio poreznih olakšica, ali detalji tog plana zasad nisu poznati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/CROPIX)
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović sudjelujući danas u Bukovlju, kod Slavonskog Broda na izbornoj konvenciji SDP-a Brodsko-posavske županije, izjavio je kako "više nije jasno tko je Vlada: jesu li to stručnjaci, stranački ili nestranački članovi Vlade".

Predsjednik SDP-a Milanović i glavni tajnik Igor Dragovan nazočili su izbornoj konvenciji SDP-a Brodsko-posavske županije, na kojoj su birani potpredsjednici i članovi Županijskog odbora SDP-a, nakon što je prije dva tjedna za novog predsjednika županijskog SDP-a izabran Tihomir Jakovina.

Neka premijerka prvo okupi svoju Vladu - ako ta Vlada još uvijek postoji, rekao je Milanović komentirajući poziv premijerke Jadranke Kosor da i oporba podrži Vladin program gospodarskog oporavka.

"Svaka čast struci, ali više nije jasno tko je Vlada: jesu li to stručnjaci, stranački ili nestranački članovi Vlade", ustvrdio je. Odgovarajući uoči konvencije na novinarska pitanja o programu za gospodarski oporavak kojega je nedavno predstavila premijerka Kosor, Milanović ih je nazvao "popisom dobrih želja bez operativnih naznaka kako ih provesti."

Ukidanjem olakšica i poreznim izmjenama najviše je izgubio sve malobrojniji srednji sloj, a koju tisuću kuna na konto su dobili oni najbogatiji. Mislim kako je to prije svega nesmotrenost Vlade, kao i preko noći promijenjena odluka da se osobama s invaliditetom prvo ukine, a potom vrati besplatna vožnja autocestom, kazao je predsjednik SDP-a. Dodao je da bi jedan dio olakšica SDP vratio kada bi došli na vlast, ali da o detaljima u ovome trenutku ne može govoriti.

Također je ustvrdio kako u predloženom paketu mjera nema metoda osim želje da se do 1. lipnja riješi većina dugova iz područja utjecaja države ali opet bez odgovora na pitanje kako to učiniti. Država je priznala kako je generator nelikvidnosti i da je odgovorna, kako oni kažu u dokumentu, u sferi državne odgovornosti, za milijarde dolara neplaćenih računa. To paralizira cijelo gospodarstvo. I kad oni kažu da će do 1. lipnja riješiti sve te dugove, a ne kažu kako - onda se postavljaju mnoga pitanja, izjavio je Milanović. (hina/metro-portal)

25.04.2010. 17:16:00
http://metro-portal.hr/milanovic-nejasno-je-tko-je-vlada/38629/