Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2011. 15:48:13
NISU NAIVNI

Milanović ne dopušta uvlačenje u rat uvredama

Čelnik SDP-a nije odgovorio ni na optužbe iz HDZ-a da je glavni kočničar na putu prema EU

Zoran Milanović
Zoran Milanović (Neja Markičević/CROPIX)

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije želio komentirati današnje prozivke iz HDZ-a na njegov račun poručivši kako se ni on niti SDP neće dati uvući u rat uvredama, prenosi Hina.

"U to prepucavanje i taj rat uvredama nećemo se dati uvući. To je taktika HDZ-a", izjavio je Milanović novinarima u Hrvatskom saboru zamoljen za komentar HDZ-ovih tvrdnji da ne zna Ustav, zakone i propise kada tvrdi da premijerka ne može komunicirati s DORH-om te da ne bi prošao ni na prvom seminaru iz Ustavnog prava.

Milanović nije odgovorio ni na optužbe iz HDZ-a da je glavni kočničar na putu prema EU.

Novinari su se zanimali i što misli o HDZ-ovim ocjenama da su najzaslužniji za završetak pregovora ova Vlada i premijerka Kosor jer su zatvorili 30 poglavlja, odblokirali zablokirane pregovore te da bi bilo pošteno i moralno da oni budu ti koji će potpisati pristupni ugovor s EU.

"Sve što sam rekao o tome, rekao sam jučer i to treba samo ponoviti", rekao je.

"Očito", dodaje Milanović, "postoji jedna tendencija da se sve ovo pretvori u cipelarenje i vrijeđanje i na to se lako navući, no tu smo lekciju naučili. Prema tome, uzalud pokušavaju, a sve što sam rekao jučer o supstanci i biti stvari - o potpisivanju ugovora i o ulozi državnog odvjetnika te odnosu državnog odvjetnika i visoke politike stoji i danas".

"Ne govorim napamet i stojim kod svake svoje riječi", zaključio je Milanović.

Zoran Milanović izjavio je jučer da sastanci Vlade i Državnog odvjetništva oko tajnih predmeta predstavljaju miješanje izvršne u pravosudnu vlast, upitan kako tumači prijedlog premijerke Jadranke Kosor o sastanku s predstavnicima DORH-a oko sumnji da je mađarski MOL upravljanje nad Inom preuzeo nakon davanja mita bivšem premijeru Ivi Sanaderu

30.06.2011. 15:48:13
http://metro-portal.hr/milanovic-ne-dopusta-uvlacenje-u-rat-uvredama/60788/