Metro-portal.hr

objavljeno 15.04.2010. 14:52:00
KVALITETAN LIDER

Milanović: Josipovićeva poruka je hrabar državnički čin

POGLEDAJTE VIDEO - Šef SDP-a posebno hvali predsjednikov posjet Ahmićima i Križančevom Selu, mjestu stradanja Bošnjaka i Hrvata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/Cropix/Infopunkt)

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je kao odlučan i hrabar državnički čin pozdravio jučerašnju poruku predsjednika Ive Josipovića koji se u Sarajevu ispričao za sudjelovanje Hrvatske u politici koja je 90-ih godina pokušavala podijeliti Bosnu i Hercegovinu.

"Pozdravljam taj državnički čin, on je hrabar i odlučan, to je odlika kvalitetnih lidera. Taj čin nije bez rizika u smislu da će biti komentiran ovako ili onako, ali to je trebalo napraviti", izjavio je Milanović novinarima ispred središnjice SDP-a.

Istaknuo je da je Josipović tim činom izrazio žaljenje, a naročito vrijednim drži to što je hrvatski predsjednik danas u društvu bošnjačkih i hrvatskih vjerskih velikodostojnika obišao mjesta stradanja bošnjačkog i hrvatskog naroda u središnjoj Bosni.

Na novinarskp pitanje misli li da Josipovićeva isprika može poslužiti BiH kao temelj da Hrvatsku tuži za agresiju, Milanović je odgovorio kako nema temelja za takvu tužbu.

"Uvjeren sam da nema temelja. Da je za tako nešto bilo volje, raspoloženja ili zle namjere to bi se davno dogodilo. Ovo je misija dobre volje i to obostrane", rekao je.

Upitan kako komentira podijeljene stavove u politici i javnosti oko Josipovićeve isprike, Milanović je odgovorio kako je uvjeren da svi koji razmišljaju u interesu Hrvatske razumiju da je predsjednik postupio ispravno.

"Smatram da je to odluka državnika i lidera. Katkad lideri moraju taktizirati, a katkad, kao što i sama riječ lider kaže, voditi. Siguran sam da svi dobronamjerni ljudi koji razmišljaju u interesu Republike Hrvatske razumiju koliko je to odgovorno, odlučno i ispravno. (hina/metro-portal)

15.04.2010. 14:52:00
http://metro-portal.hr/milanovic-josipoviceva-poruka-je-hrabar-drzavnicki-cin/37927/