Metro-portal.hr

objavljeno 24.09.2013. 15:03:43
BLA BLA

Milanović izvjestio o stanju nacije, oporba osula paljbu

Nakon govora izašao je iz sabornice uz ispriku da ide telefonirati, i nije se više pojavio. Mora da vodi jako, jako usamljen život ...

Građanska akcija dala je jasnu poruku
Građanska akcija dala je jasnu poruku (Screenshot Facebook)

Zoran Milanović danas nije imao dobar dan. Na ulazu u Sabor dočekala ga je Građanska akcija s golemim transparentom Milanoviću, odlazi, a sabornicima je morao prezentirati dostignuća svoje Vlade. 

Pošto su sva dostignuća u smjeru prema dolje, Milanović je svojom poznatom retorikom pokušao zamazati oči kako zastupnicima, tako i javnosti, govoreći o željama i nadama, bez i jednog konkretnog argumenta u prilog konstataciji da on i njegovi ministri zapravo nešto rade. 

Prva tema bila je ekonomija, tj. teška gospodarska situacija za koju krivi neodgovornost državne politike u prošlom desetljeću. Očekuje se i najava novih mjera ušteda u proračunu i rezova. Premijer se osvrnuo i na zategnute odnose zbog lex Perković.

"Hrvatska nikome ništa ne duguje za ulazak u Uniju, mjenjali smo se nabolje i ispunili sve visoke kriterije. Nitko nam ništa nije poklonio niti tražimo da nam netko nešto daruje. Tražimo, međutim da nas se poštuje", kaže Milanović.

Kao glavne pravce Vladinih aktivnosti za izlazak iz krize naznačio je uvođenje reda, konsolidaciju državnih financija, restrukturiranje i racionalizaciju državnog i javnog sektora te donošenje mjera za oporavak i novi rast gospodarstva.

"Ne vjerujte onima koji govore da rasprodajemo državu. Kompanija koja je dosad progutala milijarde proračunskih kuna nije nikakvo nacionalno bogatstvo", dodao je.

Nakon govora izašao je iz sabornice uz ispriku da ide telefonirati, i nije se više pojavio. Mora da vodi jako, jako usamljen život ...

24.09.2013. 15:03:43
http://metro-portal.hr/milanovic-izvjestio-o-stanju-nacije-oporba-osula-paljbu/80656/