Metro-portal.hr

objavljeno 03.10.2010. 17:03:05
PORUKA IZ KASTVA

Milanović: HDZ je 1999. ostavio nered u državi

Predsjednik SDP-a kaže kako ih čeka puno posla u uvođenju reda u državi nakon nereda koji je HDZ ostavio 1999. godine

Zoran Milanović
Zoran Milanović (Ranko Šuvar/Cropix)

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je u Kastvu, odgovarajući na pitanje novinara kako komentira napise da slijedi veliki val stečaja, rekao kako je HDZ 1999. ostavio nered u državi.

"1999. godine HDZ je ostavio popriličan nered u državi; čeka nas puno posla u uvođenju reda, to je sve što mogu kazati", rekao je Milanović, koji je u Kastvu obišao tradicionalni trodnevni sajam u čast mladog vina Belu nedeju.

Na pitanje novinara kako tumači neisplaćivanje plaća radnicama tvornice Kamensko i velika dugovanja te tvrtke za doprinose, Milanović je rekao kako to govori o vlasti.

"Mi smo odavno predlagali da neisplata plaća radnicima bude kazneno djelo, što doduše radnicama sad ne bi puno pomoglo, ali pokazuje kako razmišljamo. No, da država nakon toliko mjeseci neuplaćivanja doprinosa ostaje pasivna, najbolje govori o samoj vlasti i o tome kako nijedan zakon ne može dovesti u red vlast kojoj nije stalo," kazao je Milanović.

Nakon obilaska sajma, razgovora s građanima i kušanja autohtone hrane i pića, Milanović je u društvu saborskih zastupnika SDP-a Luke Denone, Romane Jerković i Željka Jovanovića te općinskih čelnika obišao bačvariju, koja čuva stoljetnu zbirku bačvi. (hina/metro-portal)

03.10.2010. 17:03:05
http://metro-portal.hr/milanovic-hdz-je-1999-ostavio-nered-u-drzavi/49155/