Metro-portal.hr

objavljeno 05.06.2019. 12:29:00
PROMOCIJE

Milan Mađarev: PARALELNA ISTORIJA TEATRA- promocija knjige u Teatru &TD

U knjizi Paralelna istorija teatra Mađarev je definirao pojmovno-hipotetički okvir i pregled alternativnog teatra u amaterizmu Europe

Milan Mađarev
Milan Mađarev (Arhiva)

Promocija knjige Paralelna istorija teatra održat će se 10. lipnja u Polukružnoj dvorani Teatra &TD s početkom u 14:00. Ulaz besplatan.

Dr. Milan Mađarev teatrolog je, dramaturg, voditelj psihodrame, impropedagog, kazališni i radijski redatelj te prevoditelj sa slovenskog jezika.

Objavio je četiri autorske knjige: Kreativna drama u Škozorištu, Teatar pokreta Jožefa Nađa,  Paralelnu istoriju teatra/Alternativni teatar u amaterizmu Srbije 1980.-2000. i Priče.

U knjizi Paralelna istorija teatra Mađarev je definirao pojmovno-hipotetički okvir i pregled alternativnog teatra u amaterizmu Europe, na prostoru bivše Jugoslavije i u Srbiji od 1980. do 2000.

Vladimir Kopicl: ,,Takođe, ako imamo u vidu efemerni karakter pozorišne umetnosti i tadašnje pomanjkanje tehnoloških sredstava za medijsko beleženje i reprodukciju predstava, sve ove analitičke izveštaje post-komentare Milana Mađareva treba smatrati i dragocenom istorijskom građom i prvorazrednim kritičkim svedočanstvima, što je možda i presudni sine qua non ove knjige, dodatno opremljene sadržajnom bibliografijom i drugom stručnom aparaturom neophodnom za izdanja ove vrste."

05.06.2019. 12:29:00
http://metro-portal.hr/milan-madjarev-paralelna-istorija-teatra-promocija-knjige-u-teatru-and-td/118867/