Metro-portal.hr

objavljeno 08.08.2012. 13:08:00
SV: MILAN

Milan Bandić otpisuje dugove!

Još jedan u nizu jeftinih poteza gradonačelnika koji se fura na populista, a živi u luksuznom penthouseu

Bit će zanimljivo pratiti kome će Bandić otpisati dugove
Bit će zanimljivo pratiti kome će Bandić otpisati dugove (Arhiva)

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je uputio javni poziv svim fizičkim i pravnim osobama u Zagrebu u kojem poziva na podnošenje zahtjeva za otpisom kamata za dospjele, a nenaplaćene dugove.

U najnovju eskapadu gradonačelnik se, po dobrom starom običaju, razbacuje novcem poreznih obveznika bez ikakve mjere i razloga, osim što na listi poreznih dužnika ima tvrtki poznatih po prisnim odnosima s gradskim radovima. 

U pozivu je navedeno da će se dospjeli dug s osnove kamata otpisati ako se podnositelj zahtjeva, u roku od 30 dana od dana usklađenja stanja s Gradskim uredom za financije, na propisane uplatne račune prihoda Proračuna Grada Zagreba uplati glavnicu duga.

Rok za podnošenje zahtjeva je 07. rujna 2012. godine, a zahtjevi se predaju Gradskom uredu za financije, Zagreb, Trg Stjepana Radića 1.

Nakon što je ministar financija Slavko Linić najavio da će se dug morati otpisati i građanima slabijeg imovinskog stanja donesena je uredba da i jedinice lokalne uprave mogu opraštati dugove.

'Pozivaju se fizičke i pravne osobe na podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamate temeljem članka 27., stavka 1. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja koju je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici 5. srpnja 2012. godine i koja je stupila na snagu 9. srpnja 2012. godine (objava u Narodnim novinama br. 76 od 9.07.2012.)', stoji u pozivu Grada Zagreba.

08.08.2012. 13:08:00
http://metro-portal.hr/milan-bandic-otpisuje-dugove/73164/