Metro-portal.hr

objavljeno 21.10.2013. 12:53:00
KONCERTI

Mikri Maus i Bvana u Tvornici kulture

Kultni MC-i beogradske hip hop scene Mikri Maus I Bvana nastupit će u Tvornici kulture u petak, 25. listopada

Legende beogradske scene u Tvornici
Legende beogradske scene u Tvornici (Tvornica kulture)

Mikri Mausa ste imali priliku vidjeti u travnju ove godine u sklopu koncerta Prti Bee Geea u KSET-u gdje su promovirali svoj novi album "Bez Šećera". PrtiBbee Gee je hip hop grupa čiji je zaštitni znak lo-fi, tvrdi zvuk podzemlja s eksplicitnim tekstovima o oružju, drogi i seksu. Bilo da ih nazivate heroin ili gangsta reperima Prti Bee Gee, Bad Copy, 43 Zla i Bitcharke Na Travi ostavili su dubok trag na cijeloj hip hop sceni Balkana.

U eteru beogradskog radija SKC 2001. godine prvi puta su emitirani sad već legendarni stihovi "napravio sam pajp, dosta mi je muke, ne mogu da rolam više jer me bole ruke". Mikri Maus, Moskri i Eufrat Kurajber su već sljedeće godine izdali prvijenac "Grejtest Hits" za One Records, a pjesma "Pajp" je nakon samo nekoliko godina postala himna jedne hip hop generacije.

Danas cijeli album sa pjesmama poput Er Maks, Purnjam THC, Paranoja zaslužuje status hip hop klasika.Na žalost cijele hip hop scene 2005. godine Moskri je napustio ovaj svijet, a već sljedeće godine Eufrat i Mikri Maus posvetili su mu album "Moskri 77-05".

Ovo je Mikrijev drugi samostalni koncert u Hrvatskoj, u sklopu kojeg i promovira svoj album u suradnji s Bvanom.

Bvana iz Lagune, beogradski reper, karijeru je započeo u novobeogradskim blokovima 2000- te godine kao član grupe LNG (Litle Nasty Gremlins).

Nakon napuštanja LNG-a, Bvana započinje sa solo karijerom objavljivanjem pjesme "Ja sam Bvana" i u isto vrijeme počinje surađivati sa Juiceom što je dovelo i do pojavljivanja na Juice-ovom debi izdanju " Hip Hopium Vol.1" Po povratku iz SAD-a, 2007. godine Bvana konačno objavljuje "Ko je krao jogurt".

Od samog početka karijere Bvanu je odlikovala sposobnost da surađuje sa potpuno razlicitim reperima , a da pritom ni jednog trenutka ne ugrozi svoj stil.

Ta sposobnost je dovela do suradnje sa pank grupom "DRTINE" s kojom je izbacio LIVE album. Kao i dva nadolazeća projekta: EP "Kol'lo para tol'ko rap-a" sa hrvatskim producentom Phezz-om te dugo ocekivani LP "50 EURA micc!!! (Nije loše, nego povoljno)" sa Mikri Mausom čiji nastup imate prilike vidjeti sljedećeg petka u Tvornici Kulture.

ULAZNICE

Ulaznice u pretprodaji iznose 30 kn, dok će na dan koncerta iznositi 40 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • Prodajna mjesta Entria i www.entrio.hr

Koncert Mikri Mausa I Bvane organizira Tvornica kulture.

21.10.2013. 12:53:00
http://metro-portal.hr/mikri-maus-i-bvana-u-tvornici-kulture/81180/