Metro-portal.hr

objavljeno 10.06.2010. 10:18:56
FESTIVAL

Mikleuška Open Air 12. lipnja

Umjetno jezero Mikleuška postat će jezero zabave uz festival elektronske glazbe

mikleuška open air
mikleuška open air (Mikleuška Open air)

Mikleuška open air je glazbeni festival koji se održava već osam godina, a na njemu nastupaju mnogi poznati i manje poznati hrvatski izvođači elektronske glazbe.

Kao potpuno nekomercijalan događaj, uspio je održati tradiciju prvenstveno na entuzijazmu organizacijskog teama, no i zahvaljujući vjernoj publici koja već zna što od Mikleuške može očekivati: cjelodnevni party (do jutarnjih sati) u prirodi s pažljivo odabranim izvođačima, druženje u prirodi, sportske radosti, pristupačne cijene...

Jezero Mikleuška nalazi se blizu grada Kutine. Ovo je deveti po redu festival i mnogi već znaju zašto je ovaj događaj toliko jedinstven.

2007. godine festival je posjetilo oko 2000 gostiju iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije. Ova godina posebna je po tome što osim eko akcije (čišćenje jezera i okolice), u prvi plan pada i ona humanitarna strana, u kojoj će se prikupljati financijska sredstva za Ričarda Dobranića.

Uz Ričarda će na eventu nastupati i dvadesetak DJ-a iz cijele Hrvatske.

Festival počinje 12. lipnja u 12 sati te njegov dnevni program uključuje turnire u malom nogometu, odbojci i badmintonu. U slučaju gladi i žeđi gosti se mogu okrijepiti na šankovima sa pićem i hranom.

Za dobru zabavu DJ-i će se brinuti preko cijeloga dana a prava glazbena poslastica počinje zalaskom sunca uz razglas od 15 kW, light show i video animacije u sklopu koje će se premjerno prikazati film sa festivala iz 2007.

Osim poziva na ples ovo je prije svega poziv na druženje i kampiranje uz jezero, budući da je to prostor predviđen za kamping i opuštanje.

Na samome kraju festivala organizirano je zajedničko čišćenje jezera i okolice, te time dolazi do izražaja eko nota festivala. Budući da se o jezeru preko godine nitko ne brine potrebno je upregnuti zajedničke snage te učiniti jezero ljepšim da bi se i dogodine moglo ostvariti još jedno ovakvo zajedničko druženje puno zabave i humanitarnosti.

10.06.2010. 10:18:56
http://metro-portal.hr/mikleuska-open-air-12-lipnja-u-kutini/42247/