Metro-portal.hr

objavljeno 17.06.2018. 16:29:00
NAJAVE

Mike Parker's Trio Theory u Jazz Gardenu Vintage Industriala

Standardni format jazz trija njih trojica ispunjavaju sirovom energijom rocka, osjećajnošću klasične glazbe, teksturom avangarde i ritmikom i različitošću modernog jazza

Sjajan jazz se sprema...
Sjajan jazz se sprema... (Vintage Industrial)

Jazz Garden u Zagreb vraća američko - poljsku jazz atrakciju Mike Parker's Trio Theory, koji su na novoj turneji po regiji.

Posljednji album 'Alive Out There' je sniman po klubovima u Češkoj i Vojvodini, s elementima i Third Streama, indie-rocka i suvremene klasike. a pjesma 'Hermit the Dog' je snimljena u Novom Sadu kod Ivana Fecea Firčija, bubnjara novovalnih grupa 80-ih EKV i Luna.

Bend je nastao na inicijativu Mikea Parkera koji se iz New Yorka preselio u Krakow, radi scene oko kluba Alchemia koja je jedan od europskih kreativnih centara. Svoja je bogata njujorška iskustva kontrabasist Parker pretočio u suradnju s tenor-saksofonistom SŁawekom Pezdom, kao i višestruko Grammyjevskim nominantom Frankom Parkerom iz Chicaga, grada čiji glazbenici u Krakow već desetljeće donose ideje revivala free-jazza 1960-ih.

Standardni format jazz trija njih trojica ispunjavaju sirovom energijom rocka, osjećajnošću klasične glazbe, teksturom avangarde i ritmikom i različitošću modernog jazza. Mike Parker's Trio Theory započeo je svoje glazbeno putovanje 2012. s albumom Prelude.

DISKOGRAFIJA

2012. Prelude

2014. Embrace The Wild

2016. Alive Out There

ČLANOVI

Mike Parker - double bass

Frank Parker - drums

Slawek Pezda - tenor saxophone

Obožavateljima palete i neumornog istraživačkog duha Kena Vandermarka svakako se može preporučiti i ovog lucidnog ambasadora žanrovske šetnje i k tome još u zelenoj oazi Savske 160, u Ljetnom vrtu Vintage Industriala.

Nikako ne propusti lipanjski JAZZ GARDEN uz Jasnu Bilušić & New Deal -> FB EVENT

17.06.2018. 16:29:00
http://metro-portal.hr/mike-parkers-trio-theory-u-jazz-gardenu-vintage-industriala/112766/