Metro-portal.hr

objavljeno 15.04.2008. 02:28:20

Mike Mills o 'Accelerate-u'

Fotografija vijesti

- Možda su danas stvari drukčije za rock and roll - kaže Mike Mills kada komentira suvremenu glazbenu industriju.

- Uvijek će postojati bendovi koji će funkcionirati tržišno, koji žele biti ‘upakirani’ i slavni. Stoga i rade stvari koji su potrebne kako bi slavni i postali. No, dolaze i bendovi koje boli briga za slavu i koji stvaraju glazbu na svoj način. Mislim da će uvijek postojati te dvije struje.

Ipak, kao glavni problem Mills izdvaja instant uspjeh, jer bendovi se danas ‘otkrivaju’ odmah, gotovo na dan kada se i stvore.

- Nitko više ne čeka da se glazba i bend razviju, i to je problem. Kada se počinje s glazbom, većina njih je dobra, što kod nas primjerice nije bio slučaj.

Mi smo morali čekati  i raditi da postanemo dobri, a takav način je ono što danas nedostaje - kaže Mills, očito ponosan na gotovo tri desetljeća rada i glazbe R.E.M.-a. Rijetki su bendovi kojima je to uspjelo, napominje i izdvaja U2, Rolling Stonese, Depeche Mode i The Cure, kao slične primjere.

Njihova formula uspjeha je jasna, a to je definitivno posvećenost bendu i glazbi.

- Peter, Michael i ja smo povezani kao ljudi, ali nas povezuje i bend: R.E.M. je naše životno djelo. Pa čak i kada radimo neke druge poslove, znamo da to nije dobro kao R.E.M. Kada se dogodi takav suživot i posvećenost, onda možete prevladati sve prepreke. I još jedan plus - mi to stvarno volimo raditi! 

15.04.2008. 02:28:20
http://metro-portal.hr/mike-mills-o-accelerate-u/5886/