Metro-portal.hr

objavljeno 12.04.2009. 16:29:59
JEDRENJE

Mihelić vodeći u Svjetskom kupu nakon tri regate

Među prvih osam još su dva hrvatska kormilara, šesti je Tonči Stipanović, a osmi Milan Vujasinović.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Nakon tri od sedam održanih regata vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa za klasu Laser preuzeo je Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena).

"Nisam baš previše ni razmišljao da bih mogao preuzeti vodstvo u Svjetskom kupu. Više sam razmišljao o tome kako se ova posljednja regata na Mallorci boduje za naš nacionalni kriterij za odlazak na Mediteranske igre, no zaista se sve sjajno poklopilo. S četvrtim mjestom u Palmi ostvario sam svoj najbolji rezultat na regatama ovog ranga, te uzeo vrijedne bodove i za Svjetski kup i za Mediteranske igre. Vidjet ćemo što će biti do kraja, pogotovo sad kad smo ušli u europski dio Svjetskog kupa, gdje će jedriti puno više kormilara nego što je to bile na prve dvije regate u Melbourneu i Miamiju", kazao je Mihelić.

Među prvih osam u poretku Svjetskog kupa još su dva hrvatska kormilara, šesti je Tonči Stipanović (Mornar, Split), osmi Milan Vujasinović (Labud, Split). Među prvih osam jedino Hrvatska ima više od jednog kormilara. Na drugom mjesto je Britanac Nick Thompson s jednim bodom zaostatka za Mihelićem, dok trećeplasirani Novozelanđanin Mike Bullot ima tri boda manje.

U poretku Svjetskog kupa za Laser Radial Tina Mihelić (Labud, Split) zadržala je drugo mjesto, smanjivši zaostatak za vodećom Amerikankom Annom Tunnicliffe za dva boda, Tina sad ima osam bodova manje. Na trećem mjestu je još jedna Amerikanka, Paige Railey, s osam bodova manje od naše predstavnice. Tina je iz Palme produžila za Francusku, gdje za nekoliko dana u Hyeresu počinje slijedeća regata Svjetskog kupa.

Na startnim listama u Hyeresu je oko 700 jedriličara, a hrvatska će flota biti dosta veća nego u Španjolskoj, naši će predstavnici nastupiti u sedam klasa. (hina/metro-portal)

12.04.2009. 16:29:59
http://metro-portal.hr/mihelic-vodeci-u-svjetksom-kupu-nakon-tri-regate/16529/