Metro-portal.hr

objavljeno 03.11.2011. 21:25:32
ONLINE POSLOVANJE

Microsoft i Google traže uvođenje novih trgovinskih pravila

"Želimo slobodan protok podataka kao što želimo slobodan protok robe i usluga", poručuju direktori velikih američkih kompanija

Fotografija vijesti

Neke od vodećih američkih tvrtki pozvale su danas vladu SAD-a da donese nova trgovinska pravila koja bi zaštitila slobodan protok informacija na internetu, javlja Hina. Među tvrtkama su IBM, Google i Microsoft.

"Želimo slobodan protok podataka kao što želimo slobodan protok robe i usluga", rekla je Nuala O'Connor Kelly iz General Electrica.

Dok su se prošli trgovinski sporazumi većinom bili usredotočeni na ukidanje pristojbi za tvorničke i poljoprivredne proizvode, "sada smo u razdoblju kada ekonomiju doslovno pokreće internet. To je digitalna ekonomija", rekao je novinarima Rick Johnston, potpredsjednik za međunarodne vladine poslove u Citigroupu.

Otkrivanje načela koja su dogovorile tvrtke tijekom posljednjih devet mjeseci "gotovo je povijesni trenutak", istaknuo je Johnston.

Poslovna koalicija kaže da želi da budući američki trgovinski ugovori "odražavaju nove stvarnosti globalne ekonomije, a posebice doprinos interneta gospodarskom rastu, zapošljavanju i izvozu", rekao je Bob Boorstin, direktor za javnu politiku Googlea.

03.11.2011. 21:25:32
http://metro-portal.hr/microsoft-i-google-traze-uvodjenje-novih-trgovinskih-pravila/65131/