Metro-portal.hr

objavljeno 05.05.2010. 19:45:00
I NEED A MAN

Metroseksualci su 'out', žene opet vole muževnost

"Muškarac koji s prezirom gleda na muževnost nije pravi muškarac i ne poznaje prave žene", zaključuje američka psihologinja dr. Carolyn Gral

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Što se žena tiče, metroseksualci s njegovanim noktima i dizajnerskom odjećom stvar su prošlosti. To je pokazala anketa u kojoj je šest od deset anketiranih žena izjavilo da, prema njihovom mišljenju, muškarci trebaju biti grubi i muževni. Skoro sve anketirane (92 posto) su na popis dobrih i poželjnih osobina navele samosvijest, 62 posto ih se odlučilo za snagu, a samo 16 posto ih je bilo oduševljeno izgledom "modernog muškarca".

Muškarci trebaju biti muževni

Na temelju istraživanja ženskog mišljenja, stručnjaci zaključuju da je tradicionalno razumijevanje podjele uloga među spolovima još uvijek jako prisutno. "To znači da se neke stvari nikada neće promijeniti - ženama će uvijek biti privlačniji muževni muškarci, a muškarcima ženstvene žene", sažela je rezultate Kerry Lucas iz Neovisnog ženskog foruma, jednog od organizatora ankete u kojoj je sudjelovalo više od 2000 žena i muškaraca iz SAD-a. Ako Amerikanke daju prednost muževnim muškarcima, zašto Hollywood i modni dizajneri promoviraju muškarce koji slijede modne trendove i ističu svoju feminiziranu stranu? "Ono što se prikazuje na televiziji često nije u skladu s realnošću", pojasnila je Lucas. "Zapravo, većina medija reklamira određen muški stil života, a pravi pogled na svijet većine Amerikanaca je potpuno drugačiji".

Metroseksualci su egoisti

Po mišljenju dr. Carolyn Gral koja je psihologinja, ankete su dokaz da ljudi teže k jednostavnosti i tradicionalnosti. Žene u muškarcima traže muške osobine, kao što su snaga, odlučnost i samosvijest. Moderni muškarac kojeg promoviraju u pop kulturi je za nju simbol određenog egoiste. "Muškarac kojem je važnije kako izgleda od toga kakav je otac ili partner odraz je vremena u kojem živimo. Muškarac koji s prezirom gleda na muževnost nije pravi muškarac i ne poznaje prave žene", zaključuje dr. Gral.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

05.05.2010. 19:45:00
http://metro-portal.hr/metroseksualci-su-out-zene-opet-vole-muzevnost/39366/