Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2017. 11:31:00
NAJAVE

Metal atrakcija Batushka prvi puta u Hrvatskoj 3. prosinca

Pravi mističan doživljaj dočaravaju svojim živim nastupima koji su pravi performansi bazirani na crkvenim ritualima, sa kukuljicama, sviječama, tamjanom, ikonama, oltarem

Batushka - mistična black metal atrakcija
Batushka - mistična black metal atrakcija (Twilight Promotion)

Poljska black metal atrakcija Batushka dolazi 3. prosinca po prvi puta u Hrvatsku, točnije u zagrebački Boogaloo Club u sklopu svoje turneje „European Pilrimage Tour 2017".

Na turneji još uvijek promoviraju svoj album prvijenac 'Litourgiya' objavljen početkom prosinca 2015. godine, a koji je odmah zadobio same hvalospjeve, tako od strane kritičara, tako od strane publike, do te mjere da su ga neki proglasili „pravim zlatom" i „remek djelom".

Batushka su relativno novi bend iako su sastavljeni od članova etabliranih metal bandova. No, tu počinje njihova misterija - ne znaju se identiteti članova grupe, a na pozornici svi imaju prekrivena lica maskama.

Mističnost se nastavlja sa glazbom koja se bazira na crkvenim napjevima i mračnoj darkerskoj atmosferi koja se iznenada pretvara u death i black metal sa screamanim vokalima tipičnima za black metal glazbu, pa ponovno vrača u na početnu atmosferu.

Pravi mističan doživljaj dočaravaju svojim živim nastupima koji su pravi performansi bazirani na crkvenim ritualima, sa kukuljicama, sviječama, tamjanom, ikonama, oltarem. Batushka je dosad uvijek iznova stvorila oduševljenje u publici, a to su dokazali i svojim nastupom na ovogodišnjem „Metaldays" festivalu u Tolminu.

Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijene ulaznica iznose 110 kn do 15. listopada, od 16 listopada će ulaznice koštati 130 kn, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 150 kn.

Pretprodajna mjesta u Zagrebu:

Dirty Old Shop - Tratinska 18 (http://www.dirtyoldempire.com/shop/),

Rockmark - Berislavićeva 13, Kloto - Masarykova 14,

Octopus Piercing Studio - Gundulićeva 37,

Metal Bar Valhalla - Tkalčićeva 25,

Purgatory - Ozaljska 47.

RIJEKA:

Dallas Music Shop - Splitska 2A,

OSIJEK: ROCKSHOP STRESS - Strossmayerova 7. O

nline: ON PAROLE - http://www.on-parole.com/shop/tickets,

Eventim sistem, www.eventim.hr (u Eventim sustavu u prodaji od 16.10.2017.).

06.10.2017. 11:31:00
http://metro-portal.hr/metal-atrakcija-batushka-prvi-puta-u-hrvatskoj-3-prosinca/107768/