Metro-portal.hr

objavljeno 21.02.2008. 01:14:30

Messi i Henry utišali Celtic Park

Eduardo da Silva odigrao 73 minute u remiju bez pogodaka Arsenala i Milana

Eduardo da silva teško se snalazio na lijevoj strani protiv ne baš nježnih Gatussa i Odda
Eduardo da silva teško se snalazio na lijevoj strani protiv ne baš nježnih Gatussa i Odda

Nakon prvih utakmica osmine finala Lige prvaka jedini klub koji može biti potpuno miran uoči uzvrata jest - Barcelona. Katalonci su majstorijama Messija i Henryja pobijedili u Glasgowu sa 3-2 i uzeli Celticu i minimum nade da nešto napravi na Nou Campu. U odličnoj poziciji je i Manchester United koji je u Lyonu u posljednjim minutama izvukao 1-1, a u ogledima Fenerbahçe-Sevilla (3-2) i Arsenal-Milan (0-0) sve je otvoreno.

‘Derbi’ se ipak igrao na londonskom Emiratesu, gdje je Arsenal htio isprati gorak okus nakon katastrofe u FA kupu protiv Manchester Uniteda (0-4). ‘Topnici’ su imali veliku priliku to i ostvariti, jer su s druge strane imali suparnika koji nije previše razmišljao o napadu. Ni  Arsenal nije napadao ‘u valovima’, ali opet je imao nekoliko izvrsnih prilika za matirati Kalca.

U 55. minuti s vrha 16-erca je opalio i Eduardo (igrao do 74. minute), ali je lopta prohujala preko vrata. Međutim, ta prilika je ništa u usporedbi s onom od Adebayora u zadnjoj minuti, kada je Togoanac s dva metra glavom umjesto prazne mreže pogodio gredu.

Eduardo ponovno nije igrao u vrhu napada i uglavnom je na lijevoj strani jurio iz obrane prema napadu. Na kraju je pretrčao više od devet kilometera i čini se da je on bio ‘žrtva’ najavljene Wengerove opreznije taktike s igračem više u veznom redu...

RezultatiOSMINA FINALA:
Arsenal - Milan 0-0, Fenerbahçe - Sevilla 3-2 (Kežman 17, Lugano 57, Sentürk 87/Edu 23-ag, Escude 66), Celtic - Barcelona 2-3 (Vennegoor 16, Robson 38/Messi 18, 79, Henry 52), Lyon - Manchester United 1-1 (Benzema 54/Tevez 87) 

Nešto sjevernije, u Glasgowu, Celtic je dvaput imao vodstvo protiv Barcelone, no to je  uglavnom i sve što će pamtiti iz ove utakmice. S druge strane, navijači Barçe će pamtiti dva bljeska Messija, kao i fantastičan pogodak Thierryja Henryja koji je pomalo podsjetio na njegove najsjajnije dane u Arsenalu. U 52. minuti Francuz je s vrha lijeve strane 16-erca s mjesta pogodio suprotni kut poljskog reprezentativca Boruca...

Manchester United je na Gerlandu bio na rubu poraza, a spas je stigao u obliku pogotka Carlosa Teveza tri minute prije kraja. Argentinac se najbolje snašao u gužvi u petercu. Lyon je do tog trenutka vodio pogotkom Benzeme nakon odmjerenog udarca s vrha 16-erca. Upravo su u mladog Francuza bile uprte sve oči, budući da menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson ne skriva želju da bi ga iduće sezone vidio na Old Traffordu. A kad Sir Alex nešto želi, to uglavnom i dobije, tako da se može reći da je ovaj gol vjerojatno prodao Benzemu u Manchester. Bez obzira na njegovu izjavu da mu se više sviđaju talijanska i španjolska liga.

Sjajnu utakmicu u Istanbulu odigrali su Fenerbahçe i Sevilla. Turci su mogli proći i boljim rezultatom od 3-2, budući da su dva gola praktički sami sebi zabili. Jedan jesu i doslovno, a drugi je pao nakon gužve poslije kornera. Ipak, stvar je spasio Sentürk koji je ušao u  igru u 84. minuti, a samo tri minute poslije donio je Feneru pobjedu. (VM) 

21.02.2008. 01:14:30
http://metro-portal.hr/messi-i-henry-utisali-celtic-park/3303/