Metro-portal.hr

objavljeno 25.11.2010. 22:05:00
NIJE GOTOV

Mesić želi biti zagrebački gradonačelnik?

Ništa u politici nije isključeno, izjavio je bivši predsjednik kojemu su neki predložili da se kandidira za gradonačelnika

tjepan Mesić
tjepan Mesić (Neja Markičević/Cropix )

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić večeras je u razgovoru za Dnevnik Nove TV izjavio kako mu je "nekoliko grupa" predložilo da se kandidira za gradonačelnika Zagreba i napomenuo da "u politici ništa nije isključeno".

Na pitanje ima li planova za povratak u aktivnu politiku u smislu angažiranja na izborima, Mesić je odgovorio kako je s odlaskom u mirovinu rekao da se ne želi više baviti dnevno-političkim pitanjima, ali, nastavio je: "Ako me već pitate, došlo je nekoliko grupa k meni s prijedlogom da se aktiviram, ali samo na jednom pitanju, a to je za mjesto gradonačelnika grada Zagreba."

"Pošto sam ja bio i gradonačelnik, ali bio sam i predsjednik parlamenta i predsjednik Republike i predsjednik Jugoslavije, valjda računaju da je i to moguće", kazao je uz smijeh bivši predsjednik. Dodao je da bi, ako se na to odluči, morao obaviti "malo veće konzultacije". Na pitanje "u svakom slučaju, nije isključeno?", Mesić je odgovorio: "Pa ništa u politici nije isključeno."

Vezano uz borbu protiv korupcije, Mesić je rekao da je vlada Jadranke Kosor učinila mnogo, da je "stvorila prostor" te da institucije rade. "U sadašnjim aferama nema političkih igara. Ja se usudim tvrditi da institucije rade svoj posao i vjerujem da će ga napraviti do kraja", zaključio je Mesić. (hina/metro-portal)

25.11.2010. 22:05:00
http://metro-portal.hr/mesic-zeli-biti-zagrebacki-gradonacelnik/51779/