Metro-portal.hr

objavljeno 11.07.2008. 22:20:38

Mesić u Francuskoj na summitu Unije za Mediteran i u Brestu

Predsjednik Mesić posjetiti će i Svjetski festival mora u Brestu na kojem sudjeluju moreplovci iz Hrvatske
Predsjednik Mesić posjetiti će i Svjetski festival mora u Brestu na kojem sudjeluju moreplovci iz Hrvatske (AFP)

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sutra, 12. srpnja putuje u Francusku gdje će sudjelovati na summitu Unije za Mediteran koji će u nedjelju u Parizu okupiti šefove država i vlada 43 zemlje, a nakon toga u utorak će u Brestu nazočiti svečanosti Hrvatskoga dana u okviru Svjetskog festivala mora i mornara.

Tijekom boravka u Parizu predsjednik Mesić imat će i bilateralni susret s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom, koji supredsjeda Unijom za Mediteran, a očekuju se i drugi bilateralni susreti.

Summit će okupiti čelnike zemalja Europske unije i zemalja koje izlaze na Mediteran. Na ministarskom sastanku, u okviru summita, bit će usvojena odluka o primanju Hrvatske u Barcelonski proces: Unija za Mediteran.

Mesić će u nedjelju navečer biti na večeri koju u čast šefova država priređuju francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njegova supruga Carla Bruni, a u ponedjeljak će nazočiti vojnoj paradi u povodu proslave francuskog nacionalnog dana na kojoj će sudjelovati i hrvatski vojnici.

U Brestu će se u utorak, u okviru Svjetskog festivala mora i mornara, Hrvatska predstaviti s deset povijesnih hrvatskih brodova. Hrvatska će na tom festivalu biti jedna od pet zemalja počasnih gostiju. (HINA/METRO)

11.07.2008. 22:20:38
http://metro-portal.hr/mesic-u-francuskoj-na-summitu-unije-za-mediteran-i-u-brestu/9789/