Metro-portal.hr

objavljeno 23.04.2012. 21:31:25
KUPOVINA LUKSUZNIH STANOVA

Mesić pod istragom USKOK-a?

Navodno USKOK istražuje izvor novca kojim je bivši predsjednik Stjepan Mesić kupio luksuzne stanove u elitnoj podsljemenskoj zoni

Fotografija vijesti

Nova TV objavila je večeras da USKOK istražuje porijeklo novca kojim je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić kupio luksuzne stanove u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni, javlja Hina.

Pozivajući se na "visoki izvor", Nova TV je navela da je Uskok otvorio predmet i da se provode predistražne radnje, a neki mediji javljaju da policija provjerava navode iz anonimne kaznene prijave.

Nova TV je u Dnevniku podsjetila da je Mesić za nešto manje od dva milijuna kuna u gotovini kupio stanove prije nešto više od dvije godine i da nikad nije htio otkriti tko je prijatelj koji mu je pozajmio novac. Radi se o dva stana veličine 46 i 106 četvornih metara koji glase na Mesićevu suprugu i kupljeni su nakon prestanka njegova predsjedničkog mandata. Toliko novca, rečeno je, nije imao na imovinskoj kartici na kraju mandata.

Na upit te televizijske postaje s tim u vezi, Mesić je odgovorio: "Nikakve istine u tome nema."

Prenesene su i dvije prijašnje izjave S. Mesića o kupnji tih stanova, kada je na pitanje tko su prijatelji koji su mu posudili novac odgovorio kako to ne bi prema njima bilo korektno. "To ću jednog dana reći, ali mislim da nema potrebe sada opterećivati hrvatsku javnost", kazao je Mesić u izjavi 2011.

23.04.2012. 21:31:25
http://metro-portal.hr/mesic-pod-istragom-uskok-a/70339/