Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2011. 19:37:45
SAVJETOVANJE

Mesić i Kosor na tajnom sastanku

Bivši predsjednik RH razgovarao je s premijerkom Kosor prvenstveno o putovanjima u inozemstvo na koja se uskoro sprema

Fotografija vijesti

'Idem u Kazahstan i u Kinu, bit će to malo duže putovanje pa sam htio da premijerka zna o kojim ćemo temama tamo pričati. Bit će to promocija našeg gospodarstva', rekao je Stipe Mesić.

Dodao je kako se s premijerkom Kosor dotaknuo i hrvatskog puta prema Europskoj uniji. 'Tu smo usuglašeni da trebamo ispuniti sve uvjete i standarde, to je rješenje da RH uđe u taj klub', rekao je Mesić i naglasio da s premijerkom nije spominjao datum svršetka pregovora. 'Sudeći po ovom intenzitetu, vjerujem da u šestom mjesecu možemo okončati pregovore', dodao je.

Predsjednika Josipovića premijerka je jučer kritizirala zbog konzultacija. No, Mesiću konzultacije nisu sporne. Bivši predsjednik je zaključio kako konzultacije koje je njegov nasljednik održao ne smetaju jer je dobro razgovarati. 'Kada se jedan problem sagleda s više strana, onda se uvijek pronađe rješenje', kaže.

Dodao je kako u izbornoj godini nema prijevremenih izbora. 'U izbornoj godini Vlada odlučuje kada će biti izbori, hoće li oni biti na početku ili kraju godine. Vjerojatno će to biti kraj ove ili početkom sljedeće godine. Ali, o tome premijerka i ja nismo razgovarali', istakao je Mesić.

Premijerka Kosor je naglasila kako je jako dobro da bivši predsjednik i danas tako aktivan i puno putuje. 'On kao bivši predsjednik može pomoći da ojačamo gospodarsku diplomaciju i investicijsku klimu', rekla je Kosor. Istakla je kako je s bivšim predsjednikom zbog njegovog bogatog političkog iskustva uvijek jako dobro pričati. 'To je dragocjeno iskustvo', zaključila je.

13.03.2011. 19:37:45
http://metro-portal.hr/mesic-i-kosor-na-tajnom-sastanku/56447/