Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2010. 14:37:58
ZNA SE RED

Mesić i Bebić čestitali Božić mitropolitu Jovanu

Hrvatski su političari pravoslavnim vjernicima poželjeli svako dobro u novoj 2010. godini

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/ CROPIX)
Predsjednik Republike Stjepan Mesić čestitao je Božić Njegovu visokom preosveštenstvu Jovanu, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz predsjednikova ureda.

"Božićnim pozdravom 'Hristos se rodi!' upućujem srdačnu čestitku i najbolje želje Vama, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj, uz želju za svakim dobrom u novoj, 2010. godini!", navodi u čestitki hrvatski predsjednik.

Dodaje kako želi da Božić svim vjernicima bude iskreno nadahnuće u promicanju duhovnoga i materijalnoga dobra za sve naše građane, s osobitom brigom za one koji još čekaju povratak svojim domovima.

"Uvjeren sam da ćemo u ovoj godini postići daljnji napredak u općem društvenom razvoju, poštivanju vjerskih sloboda hrvatskih građana kao i u dijalogu i suradnji između državnih vlasti i Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

Isto je učinio i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić:

"Na Božić slavimo najradosniji događaj u kršćanskom svijetu, objavu Svjetlosti u Betlehemu koje nas vodi kroz život. Bog je postao čovjekom, približio se ljudima unoseći u njihova srca ljubav, mir, dobrotu i milosrđe", navodi Luka Bebić u čestitki.

U želji da sveta i tiha noć sve Ijude dobre volje obuhvati porukom solidarnosti i prihvaćanja te da Božić svima bude blagdan mira i radosti, predsjednik Hrvatskog sabora zaželio je svim građanima Republike Hrvatske, koji Božić slave po julijanskam kalendaru, čestit i blagoslovljen Božić. (hina/metro-portal)

04.01.2010. 14:37:58
http://metro-portal.hr/mesic-i-bebic-cestitali-bozic-mitropolitu-jovanu/29951/