Metro-portal.hr

objavljeno 23.04.2012. 13:54:45
ODUSTALA

Merkel ipak neće sudjelovati u Sarkozyjevoj kampanji

U siječnju je Merkelova konzervativna stranka najavila da će kancelarka "aktivno podržati" Sarkozyja te da se planira nekoliko zajedničkih istupa

Fotografija vijesti

Unatoč tomu što podupire reizbor Nicolasa Sarkozya, njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je kako nema namjeru pridružiti se kampanji aktualnog predsjednika u pokušaju da iznenadi u drugom krugu izbora, prenosi Hina.

"Što se tiče pojavljivanja u kampanji, ne znam za takve planove. Ovo je izborna kampanja predsjednika Sarkozyja, a ne njemačke kancelarke", rekao je njezin glasnogovornik Georg Streiter, dodavši, međutim, da Merkel i dalje daje podršku predsjedniku Sarkozyju.

U siječnju je Merkelova konzervativna stranka najavila da će kancelarka "aktivno podržati" Sarkozyja te da se planira nekoliko zajedničkih istupa.

Kancelarka Merkel je, što se tiče prvog kruga francuskih predsjedničkih izbora, izrazila "zabrinutost" zbog rezultata krajnje desnice.

"Taj visoki rezultat je zabrinjavajući, ali pretpostavljam da će se to riješiti u drugom krugu", kazala je Merkel, osvrćući se na povijesni rezultat Nacionalnog fronta (FN) koji je dobio 18 posto glasova.

Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle je čestitao Francoisu Hollandeu i Nicolasu Sarkozyju, "dvojici osvjedočenih demokratskih kandidata, zagovornika Europe i francusko-njemačkog prijateljstva" na prolazu u drugi krug izbora.

23.04.2012. 13:54:45
http://metro-portal.hr/merkel-ipak-nece-sudjelovati-u-sarkozyjevoj-kampanji/70322/