Metro-portal.hr

objavljeno 05.03.2020. 15:44:00
NAJAVE

Meritas u klubu Sax! slave 20 godina albuma "Igra"

Iza sebe imaju sveukupno devet albuma, mnogo nagrada, glazbe napravljene za kazališne predstave, kao i koncerata

Meritas
Meritas (Davor Ivanović)

Meritas su na hrvatskoj glazbenoj sceni prisutne od 1996. godine, a u subotu 7. ožujka dolaze u klub Sax! proslaviti rođendan albuma „Igra" koji je upravo u tom klubu, prije 20 godina, doživio svoju koncertnu promociju. Cure će uz pratnju benda izvesti neke od svojih najvećih, bezvremenskih hitova. 

"Prošlo je dosta vremena od našeg zadnjeg klupskog koncerta u Zagrebu, a još više od koncertne promocije albuma 'Igra' pa nam je tim više drago što se vraćamo u Sax!, mjesto na kojem je ovaj naš album prije dvadeset godina doživio svoju koncertnu promociju. 'Igra' je album koji je ovaj bend itekako obilježio pa se tako na njemu nalaze pjesme koje su neizostavan dio svakog našeg koncerta i dan danas, ali ćemo isto tako koncert u Saxu osvježiti još ponekim pjesmama s albuma koje već duže vrijeme nismo izvodili pa i nama predstavljaju izazov", poručuju iz benda.

Meritas čine Anita Valo i Meri Jaman, a naziv benda je zapravo igra slova njihovih vlastitih imena. Iza sebe imaju sveukupno devet albuma, mnogo nagrada, glazbe napravljene za kazališne predstave, kao i koncerata, a nastupale su i u pulskoj Areni 1998. godine kao predgrupa tada popularnoj violinistici Vanessi Mae. 

Osim vokala Anite na akustičnoj gitari i vokala Meri, na pozornicu u Saxu će se popeti i njihov bend koji redom čine: Ivan Božanić na električnoj gitari, Zdeslav Klarić na klavijaturama, Mladen Munivrana na bas gitari, te Danijel Tuškan na bubnjevima. Gost na koncertu će biti mlada i talentirana glazbenica Irena Žilić. Publika će imati priliku čuti hitove kao što su: „Budim se", „Sami na ulici", „Igra", „Nije vrijeme", „Slučajno", ali i mnoge uspješnice koje su obilježile dugogodišnje glazbeno djelovanje grupe. 

"Veselimo se onom trenutku ulaska na pozornicu s našim bendom s kojim osjećamo uigranost i sklad jer dugi niz godina sviramo zajedno. Bit će to jedna lijepa i topla klupska večer, pojačana divnom glazbenom energijom koju ćemo zasigurno doživjeti i s našom gošćom Irenom Žilić", rekle su Anita i Meri.

Dođite i prisjetite se kako je glazba zvučala 90-tih godina, ali i kako zvuči danas. Dopustite da vas ponese pozitivna energija i veselje koje će vam ponuditi uvijek dobro raspoložen Meritas.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji preko sustava Entrio ili svaki dan u popodnevnim i večernjim satima u Saxu po cijeni od 55 kuna, a na dan koncerta po cijeni od 70 kuna. Klub se u subotu otvara u 21h, početak koncerta je u 21:30.

 

05.03.2020. 15:44:00
http://metro-portal.hr/meritas-u-klubu-sax-slave-20-godina-albuma-igra/124187/