Metro-portal.hr

objavljeno 04.02.2014. 09:40:00
S TOBOM TIŠINA

Meritas snimile novi spot

Tišina kao inspiracija poslužila je i redateljici Mari Milin koja je kroz glumca Franu Maškovića Mačka prikazala tu bezuvjetnu ljubav

S tobom tišina - novi spot Meritasica
S tobom tišina - novi spot Meritasica (Menart)

Grupa Meritas od samih početaka glazbu koristi kao alat za izražavanje želja, nadanja, strahova i stavova. Kroz svoje pjesme vješto se poigravaju najintimnijim osjećajima u nama.

Još jednom im je to uspjelo s aktualnim singlom "S tobom tišina" čiji je autor stihova Aljoša Šerić iz grupe Pavel dok je Anita Valo svojim umijećem napisala glazbu, a pjesmu su producirali Pavle MiholjevićJura Ferina i Meritas.

Tišina kao inspiracija poslužila je i redateljici Mari Milin koja je kroz glumca Franu Maškovića Mačka prikazala tu bezuvjetnu ljubav, prepuštanje, bliskost i toplinu koja nas preplavi dok gledamo kroz oči bliske nam osobe. Kako to izgleda možete pogledati odmah: 

"Dok bi slušala pjesmu, zamislila bi upravo tu tišinu između dvije osobe. Šutim, voljena osoba šuti i nije nam neugodno nego baš kako treba. Pjesma doslovno zvuči tako pa zašto i ne bi izgledala tako? Zatvorila bi oči i uvijek bi bilo: crveno i krupno. Svjesno sam odabrala crvenu filtražu boja, česte naglašene, subjektivne kadrove, krupni kadar glumca, protagonista u čijim očima bi se trebao vidjeti taj jedan čitav svijet koji se zove Ljubav. Već neko vrijeme sam htjela snimiti nešto više i veće s Franom, njegova glumačka kvaliteta mi je odavno jasna. Njegovo razumijevanje uloge na prvo slušanje pjesme samo je potvrdilo odabir - glumac koji će očima reći sve.  Video je vizualno jednostavan i ljubav bi trebala biti takva" - komentira Mare.

Da bi se ovaj spot do kraja realizirao pomogla je montažerka Maida Srabović, šminker Saša Joković, frizer Mijo Majhen dok se za styling glumca pobrinula Brabara Repe i dizajner Ivica Klarić - IK studio.

"S tobom tišina", kao i prethodni singl "Umjesto isprike" naći će se na novom albumu grupe Meritas pod nazovim "Gle!"koji izlazi početkom ožujka.

Grupu Meritas možete pratiti na http://www.meritasweb.com/ i na njihovom Facebooku

04.02.2014. 09:40:00
http://metro-portal.hr/meritas-snimile-novi-spot/83072/