Metro-portal.hr

objavljeno 17.08.2011. 21:54:00
KAPITALIZAM S LJUDSKIM LICEM

Mercedes poklonio mladiću bioničku ruku

Šef Mercedes GP-a, momčadi Formule 1, osobno se angažirao kako bi mladić dobio najnapredniju umjetnu šaku na svijetu, koja mu je neizmjerno podigla kvalitetu života

Fotografija vijesti

Matthew James, četrnaestogodišnjak iz Velike Britanije, rođen je sa vrlo rijetkim tjelesnim nedostatkom - njegova je lijeva ruka još u maternici prestala rasti dalje od zgloba, tako da Matthewu nikada nije formirana lijeva šaka.

Britanski mu je zavod za zdravstveno osiguranje platio jednostavnu električnu hvataljku koju je koristio umjesto šake, ali osim podizanja manjih stvari sa stola, nije s njom bio u stanju činiti puno više.

Mladi je Britanac veliki fan oktanskih sportova, posebice Formule 1, a omiljena mu je momčad Merdeces GP budući da je šef momčadi Ross Brawn išao u istu školu koju on pohađa. Ova je činjenica bila dovoljna da se Ross sažali nad dječakom koji je poslao pismo njegovom timu, moleći ih za pomoć u pronalaženju nove umjetne ruke.

Brawn se osobno angažirao oko pronalaska rješenja za Matthewa te je kontaktirao tvrtku Touch Bionics kako bi pokušali dogovoriti izradu nove ruke, specijalno za njega. Tvrtka je odlučila, koristeći se Mercedesovom tehnologijom i uslugama, besplatno izraditi najnapredniju bioničku ruku na svijetu i pokloniti je mladiću.

Za svega 35.000 funti ukupnih troškova Matthew je dobio novu ruku i priliku za novi i bolji život, a Touch Bionics i Mercedes odličan PR potez. Pogledajte ovaj kratki video koji je Matthew snimio u znak zahvale tvrtkama.

17.08.2011. 21:54:00
http://metro-portal.hr/mercedes-poklonio-mladicu-bionicku-ruku/62344/