Metro-portal.hr

objavljeno 18.12.2009. 18:20:03
STRATEŠKO POVEZIVANJE

Mercator Hrvatska preuzima Getro

Preuzimanje uključuje robnu marku Getro, dugoročni najam svih 16 trgovačkih centara te sve djelatnike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/Cropix)

Trgovački lanci Getro i Mercator-H (Hrvatska) potpisali su danas ugovor o strateškom povezivanju na temelju kojeg će Mercator-H preuzeti trgovačku djelatnost Getroa na hrvatskom tržištu, izvijestili su iz Mercatora-H.

Strateško povezivanje uključuje preuzimanje robne marke "Getro", dugoročni poslovni najam svih 16 trgovačkih centara Getroa i drugih poslovnih objekata ukupne površine veće od 110.000 četvornih metara, a Mercator-H preuzet će i sve djelatnike.

Mercator namjerava nakon provedbe strateškog povezivanja zadržati robnu marku "Getro" te nastaviti s njenim razvojem kako na hrvatskom tržištu tako i na nekim drugim tržištima u regiji.

Ovim povezivanjem Mercator će povećati svoj tržišni udio na hrvatskom tržištu, u trgovačkoj branši proizvoda za svakodnevnu upotrebu na između 8 i 9 posto, te time utvrditi svoj položaj drugog po redu najvećeg trgovca na tržištu.

Provedba strateškog povezivanja označava ostvarivanje zacrtane Mercatorove strategije rasta i ostvarivanje vizije najvećeg trgovca prehrambenih proizvoda u cijeloj regiji jugoistočne Europe, navodi se u priopćenju.

Dogovor o strateškom povezivanju stupit će na snagu nakon pridobivanja suglasnosti od strane hrvatske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. (hina/metro-portal)

18.12.2009. 18:20:03
http://metro-portal.hr/mercator-hrvatska-preuzima-getro/28887/