Metro-portal.hr

objavljeno 24.09.2021. 18:57:00
MENSA

Mensa obilježava Dana inteligencije i zove na testiranje

Hrvatska Mensa obilježit će 75. godišnjicu međunarodnog Dana inteligencije testiranjima inteligencije u čak sedam gradova

Oprobajte se... ;)
Oprobajte se... ;) (Arhiva)

Hrvatska Mensa obilježit će 75. godišnjicu međunarodnog Dana inteligencije testiranjima inteligencije u čak sedam gradova, Vinkovcima u subotu 25. rujna, Zagrebu, Splitu, Puli i Krapini u subotu 2. listopada, Slavonskom Brodu u nedjelju 3. listopada, a u Rijeci u utorak 5. listopada. Testiranje će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u Hrvatskoj okuplja oko 750, a u svijetu oko 140 tisuća članova.

„Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanje niti znanje jezika. Na svim testiranjima pridržavat ćemo se epidemioloških mjera uz obvezno nošenje zaštitnih maski", rekao je Đuro Lubura, predsjednik Hrvatske Mense.

Mensa u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a ovo je dvanaesti put da Hrvatska Mensa sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Dana inteligencije. Prijave na ovogodišnje testiranje moguće su na licu mjesta ili putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojoj se može pronaći više informacija o testiranju, a svi koji se prijave online ostvaruju pravo na popust na cijenu testiranja.

„Zadovoljstvo nam je ove godine održati testiranja inteligencije u tolikom broju gradova, budući da je u proteklih godinu i pol općenito bilo malo aktivnosti. Isto tako, vrlo nam je drago što ove godine održavamo testiranja u čak dva grada u Slavoniji, budući da je u ožujku osnovana podružnica Slavonija sa sjedištem u Osijeku te je time Hrvatska Mensa organizacijski pokrila i ovaj dio države s vrijednim volonterima. Povodom osnivanja nove podružnice, odlučili smo održati godišnje okupljanje Hrvatske Mense također u Slavoniji, točnije u Vinkovcima, gdje će se isto tako održati testiranje inteligencije", rekao je Lubura.

Predstojeća testiranja inteligencije u čak sedam gradova u sklopu Dana inteligencije idealno su vrijeme za ostvariti uvjet za članstvo temeljem rezultata ostvarenog na testiranju, budući da se pristupanjem udruzi Hrvatske Mense u ovom dijelu godine, izravno postaje članom za tekuću 2021. i narednu 2022. godinu.

„Članstvo u Mensi predstavlja veliku radost i zadovoljstvo. Hrvatska Mensa za svoje članove priređuje razne aktivnosti, od enigmatsko-logičkih natjecanja u Zagrebu i Splitu do zajedničkog pohađanja online tečajeva stranih jezika. Također, u srpnju je veća skupina naših članova putovala na godišnje europsko okupljanje Mense u Brnu, dok veliki broj naših članova planira novogodišnji doček u Švedskoj u okviru Silvense, događaja u organizaciji tamošnje Mense. Iduće godine su predviđena okupljanja u Strasbourgu i susjednoj Crnoj Gori", rekao je Lubura.

Osim druženja i putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz. Sve ostale pogodnosti možete provjeriti na službenim stranicima www.mensa.hr

24.09.2021. 18:57:00
http://metro-portal.hr/mensa-obiljezava-dana-inteligencije-i-zove-na-testiranje/134319/