Metro-portal.hr

objavljeno 15.10.2010. 13:00:00
PLJAČKA MATERINA

'Melodije borbe i pretvorbe' na noćnoj sceni kazališta Kerempuh

'Melodije borbe i pretvorbe' su pjesnički kabare, sit-down komedija i raspjevani performans u izvedbi bivših feralovaca Borisa Dežulovića i Predraga Lucića

Boris Dežulović
Boris Dežulović (Noćna scena Kerempuh)

Satiričko kazalište „Kerempuh" 22.listopada ponovo pokreće svoju Noćnu scenu u foajeu kazališta. Predstave će se igrati svakog petka i subote u 23 sata, a prva premijera koju će nam predstaviti kazalište Kerempuh u subotu 23. listopada nosi znakovito ime  'Melodije borbe i pretvorbe'.

'Melodije borbe i pretvorbe' ('Melodije bljeska i oluje') su pjesnički kabare, sit-down komedija i raspjevani performans u izvedbi splitskih novinara i pisaca Borisa Dežulovića i Predraga Lucića.

Melodije borbe i pretvorbe (Melodije bljeska i oluje) su djelo kreatora Feral Tribunea i predstavljaju feralovsku formu svih formi i protiv uniformi.

Kroz Melodije borbe i pretvorbe defiliraju svećenici i predsjednici, general-kaplari i kriminal-kapitalisti, veletrgovci i mali bogovi, lica iz čitanki  i s međunarodnih potjernica, poslovođe rata i mira, nacionalni bardovi i multinacionalni brandovi  telekomunisti i demokratori  guslarske filharmonije i turbofolk klape...

'Melodije borbe i pretvorbe' su festival urnebesnih balada o junačkim zločinima i posvećenim herojima, o pastirima i stadima, o tranziciji kriminala u vrlinu i o pretvorbi domoljublja u pljačku materinu.  

Melodije borbe i pretvorbe pogledajte u kazalištu „Kerempuh" 22., 23. /premijera/, 29. i 30. listopada u 23 sata.  

15.10.2010. 13:00:00
http://metro-portal.hr/melodije-borbe-i-pretvorbe-na-daskama-nocne-scene-kazalista-kerempuh/49768/