Metro-portal.hr

objavljeno 15.04.2009. 08:33:56

Meksikanci protiv Burger Kinga

Burger King zbog pritužbi Meksika odustaje od svoje reklame

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Burger King)

Lanac brze hrane Burger King ispričao se u utorak zbog reklame koja prikazuje niskog Meksikanca omotanog u meksičku zastavu pored visokog američkog kauboja i najavio da će promijeniti svoju kampanju.

Meksički veleposlanik u Španjolskoj je rekao da plakati za novi Burger Kingov cheeseburger sa čilijem i ljutom majonezom, nazvan "Texican whopper", na neprikladana način prikazuju meksičku zastavu zaštićenu nacionalnim zakonom. Plakati su dio promidžbene kampanje koju je po Europi taj lanac pokrenuo za svoj novi proizvod.

Veleposlaniik je poslao pismo pritužbe Burger Kingu i zatražio da se reklamna kampanja prekine.

Burger King je rekao da reklame nisu smišljene da ismijavaju meksičku kulturu ali da će ih zamijeniti "što komercijalno prije bude moguće".

"Korporacija Burger King donijela je odluku da promijeni reklamu za Texican Whopper iz poštovanja spram meksičke kulture i naroda", kaže se u izjavi.

U televizijskoj verziji kampanje kauboj i sitan meksički hrvač, s nadimkom "Samo malo", žive zajedno kao sustanari. U jednom trenutku Amerikanac podiže Meksikanca kako bi mu pomogao staviti pobjednički pehar na visoku policu. (hina/metro-portal)

15.04.2009. 08:33:56
http://metro-portal.hr/meksikanci-protiv-burger-kinga/16620/