Metro-portal.hr

objavljeno 20.11.2011. 21:15:36
ZAŠTITA ŽIVOTINJA

Medveščak prvi na listi pozitivaca Prijatelja životinja

Nevladina udruga Prijatelji životinja postavila je hokejaški klub Medveščak na prvo mjesto liste pozitivaca koji se bore za prava i zaštitu životinja

Fotografija vijesti

Zagrebački hokejaški klub "Medveščak", koji se već nekoliko puta iskazao u akcijama za zaštitu životinja, prvi je na "listi pozitivaca" nevladine udruge "Prijatelja životinja", dok "listu negativaca" predvodi nepoznati počinitelj koji je labuda na zagrebačkom Jarunu obojao u roza boju zbog čega su ga drugi labudovi počeli napadati, javlja Hina.

Hokejaši "Medveščaka" nedavno su ponovno dali potporu "Prijateljima životinja" u apelu za spas medvjeda koji 'plaši' vojnike i djelatnike Ministarstva obrane na vojnom poligonu 'Eugen Kvaternik' kod Slunja, zbog čega je odobren njegov odstrel.

Na drugom mjestu "pozitivaca" nalazi se atletičarka Kristina Vilk koja je zaštitno lice kampanje ''Lovite rezultate, ne životinje'', dok su se među najistaknutijim prijateljima našli i voditeljica Renata Sopek koja se priključila kampanji ''Zeleni ponedjeljak'', Mirna i Mario Valentić koji su podržali kampanju ''Ne uzimajte životinje ako ćete ih napustiti!'' te pjevač Luka Nižetić i "dm - kampanja - Ja volim životinje'', objavila je udruga na svojoj web stranici.

Na "listi negativaca" uz ostale našli su se i mladić koji je nakon svađe s djevojkom bacio psa s 10 metara visine iz zgrade u Zagrebu, umirovljenik iz Sv. Ivana Zeline koji je uzgajao pse za borbe pasa te član HGSS-a koji je ostavio dehidriranog i iznemoglog belgijskog ovčara HGSS-a koji se gušio u vlastitoj slini, u automobilu parkiranom na suncu.

Prijatelji životinja sastavili su i "listu najokrutnije odjevenih hrvatskih 'selebritija'" koji svojim odijevanjem pokazuju ekološku neosvještenost i nedostatak suosjećanja prema lisicama, zečevima, nerčevima, činčilama, psima, mačkama i ostalim životinjama uzgojenima i ubijenima zbog mode i glamura.

Na njoj je prvo mjesto pripalo bivšoj tenisačici Ivi Majoli, a slijede bivša manekenka i supruga nogometaša Boška Balabana Iva Balaban, pjevačica Maja Šuput, Vlatka Pokos, pjevačica grupe E. T. Katarina Rautek, glumica i spisateljica Jelena Popović-Volarić, glumice Dolores Lambaša i Jelena Perčin, manekenka Lorena Ćavar te bivša skijašica Nika Fleiss.

20.11.2011. 21:15:36
http://metro-portal.hr/medvescak-prvi-na-listi-pozitivaca-prijatelja-zivotinja/65671/