Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2012. 11:10:33
PRIPREMA ZA SEZONU

Medveščak doveo pojačanje iz SAD-a

"Miller je iznimno vješt i svestran igrač. U napadu može igrati na sve tri pozicije, ima dobru kontrolu nad pakom i tijekom svake izmjene daje sve od sebe", rekao je trener Marty Raymond

Fotografija vijesti

Hokejaški klub Medveščak pojačao je redove angažiravši 27-godišnjeg američkog napadača Adama Millera, javlja Hina.

Američki centar, kojem je jedna od kvaliteta brzina klizanja, pridružio se vratarima Robertu Kristanu i Michaelu Ouzasu, braničima Saši Martinovicu, Dennisu Božiću, Kennyu MacAulayu i Andyu Sertichu, te napadačima Tomu Zanoskom, Alexu Leavittu, Nathanu Perkovichu i Curtisu Fraseru koji vec imaju potpisane ugovore s 'medvjedima' za iduću sezonu.

"Miller je iznimno vješt i svestran igrač. U napadu može igrati na sve tri pozicije, ima dobru kontrolu nad pakom i tijekom svake izmjene daje sve od sebe. Inače, dolazi iz istog kraja kao i Nathan Perkovich, a to su čvrsti i snažni igrači. Naši navijači će u Milleru vidjeti uzbudljivog igrača koji se jako veseli dolasku u Zagreb," rekao je trener Medveščaka Marty Raymond.

Miller je na put prema profesionalnom hokeju krenuo 2002. godine s Detroit Little Caesarsima, klubom koji sponzorira Mike Ilitch, vlasnik NHL momčadi Detroit Red Wingsa. Centar iz Livonije u američkoj saveznoj državi Michigan te je sezone u 85 odigranih utakmica ostvario 160 bodova (64 gola i 96 asistencija). Iduće sezone je zaigrao je u USHL-u, juniorskoj hokejskoj ligi najvišeg ranga u SAD-u, noseći dres Des Moines Buccaneersa. Za Buccaneerse je odigrao 57 utakmica te postigao 23 gola i 26 asistencija. Potom je igrao za sveučilište Ferris State University, a tijekom četiri sezone odigrao je 146 susreta i upisao 77 bodova (30 golova i 47 asistencija).

28.05.2012. 11:10:33
http://metro-portal.hr/medvescak-doveo-pojacanje-iz-sad-a/71409/