Metro-portal.hr

objavljeno 03.06.2008. 00:58:19

Medvedev je odlučio povući Putinov zakon

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev naložio je jučer da se povuče dopuna zakona o medijima prema kojoj bi vlasti mogle zatvoriti novine odgovorne za klevetu.

- Jasno je da sadržaj tog nacrta zakona može samo otežati normalno djelovanje medija - ocijenio je Medvedev. - Dopuna ne pridonosi postavljenoj zadaći da se građane zaštiti od objavljivanja klevete - dodao je.

KlevetaRuski predsjednik povukao je  dopunu zakona o medijima prema kojem bi vlasti mogle zatvoriti novine odgovorne za klevetu. Dopunu je 25. travnja Duma prihvatila u prvom čitanju. 

Dopuna koju je Duma odobrila u prvom čitanju 25. travnja, trebala je pravosudnim vlastima pružiti dodatne mogućnosti da ‘zatvore novine koje opetovano objavljuju klevetničke sadržaje’, prema autoru dopune Robertu Šlegelu, zastupniku stranke Ujedinjena Rusija bliske Kremlju. Ruska glasila sada imaju zabranu objavljivanja napisa koji mogu poticati terorizam i ekstremizam. Organizacije za zaštitu ljudskih prava svrstavaju Rusiju među zemlje u kojima su medijske slobode najugroženije.  (HINA)

03.06.2008. 00:58:19
http://metro-portal.hr/medvedev-je-odlucio-povuci-putinov-zakon/8082/