Metro-portal.hr

objavljeno 25.12.2019. 17:16:00
IZLOŽBE

Međunarodno Studentsko Bijenale u Laubi

Treće izdanje Međunarodnog Studentskog Bijenala nastoji propitati kako umjetnost danas i nova generacija umjetnika gledaju na pojam ljepote

Međunarodno studentsko bijenale
Međunarodno studentsko bijenale (Arhiva)

Treće izdanje Međunarodnog Studentskog Bijenala, u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, otvara se u Laubi u subotu, 28. prosinca, s početkom u 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 7. siječnja 2020. godine.

Na izložbi će se prikazati radovi 20 studenta umjetničkih akademija iz brojnih zemalja: Kraljevskog fakulteta umjetnosti u Londonu, Nacionalne akademije umjetnosti u Oslu, Estonske akademije umjetnosti u Tallinnu, Državne akademije likovnih umjetnosti u Karlsruheu, Akademije umjetnosti u Novom Sadu, Akademije likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani, itd. Na Međunarodnom Studentskom Bijenalu sudjeluju i studenti Umjetničke akademije u Splitu, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Treće izdanje Međunarodnog Studentskog Bijenala nastoji propitati kako umjetnost danas i nova generacija umjetnika gledaju na pojam ljepote; koliko je ljepota još uvijek moguća ili potrebna u umjetnosti; na koji je način procjenjivati i kako je tražiti. Zanimaju nas studentska rješenja koja na najširi način problematiziraju problem lijepog i njegov odnos spram ružnog; zanimaju nas radovi koji pronalaze nove puteve ljepote kako u tradicionalnim tako i u novim medijima; koji postavljaju pitanje znamo li uopće što je ljepota, o čemu ona danas ovisi i kako je stvoriti; zanima nas uloga ljepote u razmatranju odnosa kapitalizma, globalizacije i suvremene civilizacije poslije slikovnog obrata.

Facebook event

25.12.2019. 17:16:00
http://metro-portal.hr/medjunarodno-studentsko-bijenale-u-laubi/122733/