Metro-portal.hr

objavljeno 14.04.2010. 15:30:15
WORLD FASHION

Međunarodni sajam mode od 4. do 6. lipnja u Splitu

Organizatori najavljuju da će na Europe future fashionu sudjelovati najpoznatiji svjetski modni kreatori

(Wikipedia)

Na splitskim Prokurativama od 4. do 6. lipnja ove godine prvi će se put održati međunarodni sajam mode "Europe future fashion" koji će postati tradicionalan, a na njemu bi trebali sudjelovati najpoznatiji svjetski modni kreatori, najavila je danas na konferenciji za novinare splitska tvrtka Song, organizator sajma.

Zemlja partner na ovogošnjemu sajmu mode u Splitu bit će Francuska, rekla je Irena Bosnić iz tvrtke Song, dodajući da je pokrovitelj sajma splitska Gradska uprava.

Pročelnica za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Gradske uprave Željka Kerum je istaknula kako će se tim sajmom Splitu i Dalmaciji dati nova dimenzija u turističkoj ponudi. "Želimo da Split postane središte modnih događaja u ovom dijelu Eurupe", rekla je pročelnica Kerum.

Inicijator sajma Alen Kekić je najavio da će trodnevnu manifestaciju na Prokurativama snimati i specijalizirana televizija koja prati modne događaje diljem svijeta - World Fashion Chanel. Po njegovim riječima, na međunarodnome sajmu mode u Splitu bit će angažirana i organizacija koja okuplja modne dizajnere iz svih krajeva svijeta - World Fashion Week.

Kekić je istaknuo da su svoj dolazak dosad potvrdili europski i dizajneri iz drugih dijelova svijeta, među kojima su i David Priol iz Francuske, Rosy Garbo iz Italije, Jatin Varma iz Indije, Adam Spagnolo iz SAD-a i Marko Mitanovski iz Srbije. (hina/metro-portal)

14.04.2010. 15:30:15
http://metro-portal.hr/medjunarodni-sajam-mode-od-4-do-6-lipnja-u-splitu/37841/