Metro-portal.hr

objavljeno 03.04.2011. 19:22:45
NJOK OD DVA KILOMETRA?

Međunarodni kulinarski festival "Biser mora" počinje 13. travnja u Supetru

Na njemu će sudjelovati oko 300 kuhara iz 21 zemlje - na promociji se "trčala alka" na segwayu - a natjecanje će pokušati oboriti i Guinnessov rekord

(Shutterstock)

Šesti međunarodni kulinarski festival „Biser mora" održat će se u Supetru na Braču od 13. do 17. travnja ove godine, a na njemu će sudjelovati oko 300 kuhara iz 21 zemlje što je do sada najveće međunarodno natjecanje kuhara ikad održano u Hrvatskoj, najavio je danas Miro Bogdanović, predsjednik Saveza kuhara mediterana i ruropskih regija (SKMER) koji je na splitskoj rivi priredio promociju tog kulinarskog festivala.

Rečeno je da će za vrijeme trajanja tog festivala na rivi u Supteru biti napravljena njoka od 2 kilometra duljine a taj će događaj potom biti predložen za uvrštenje u Guinnessovu knjigu rekorda.

Također je najavljeno da će se ta turističko-ugostiteljska manifestacija pobratimiti s Danima hrvatske male brodogradnje koji će se ove godine održati treći put od 28. travnja do 1. svibnja u marini splistkog hotela Le Meridien Lav. Mali brodograditelji će ove godine gostovati kulinarskom festivalu „Biser mora" u Supetru na Braču, a kuhari će gostovati na Danima hrvatske male brodogradnje u marini splitskog hotela Le Meridien Lav. Od iduće godine ove će se dvije manifestacije održavati istodobno i uz međusobnu suradnju.

Na današnjoj promociji organizirana je i posebna kulinarska alka po ugledu na Sinjsku alku. Natjecatelji-kuhari su gađali alku noseći koplje na segwayju, električnom vozilu na dva kotača, a smjer kretanja mu određuje gibanje tijela.  

03.04.2011. 19:22:45
http://metro-portal.hr/medjunarodni-kulinarski-festival-biser-mora-pocinje-13-travnja/57299/