Metro-portal.hr

objavljeno 29.07.2013. 09:43:00
BLITZ

Međunarodni dani izvedbenih umjetnosti u Rovinju

U petak 30. i subotu 31. kolovoza 2013. Održat će se u Rovinju prvo izdanje projekta b l i t z - međunarodni dani izvedbenih umjetnosti

b l i t z  je nešto drugačije u Rovinju
b l i t z je nešto drugačije u Rovinju (Blitz)

Osnovna ideja b l i t z a jest osigurati Rovinju, gradu s dugogodišnjom kulturnom tradicijom vizualnih, glazbenih i odnedavno, filmskih umjetnosti, jedan visoko kvalitetan program izvedbenih umjetnosti koji manjka u koncentriranom i ciljanom programskom obliku.

b l i t z je namijenjen stanovnicima grada i regije (ponudom visoko kvalitetnog kazališnog programa),

turistima grada i regije (podržavanjem stvaranja kulturnog turizma), hrvatskoj publici uklapanjem u državnu kulturnu ponudu) i europskoj publici (poticanjem međunarodne komunikacije i razmjene).

Glavni program ovogodišnjeg b l i t z a čine film Pina njemačkog filmskog redatelja Wima Wendersa, plesna predstava Meteo hrvatske koreografkinje Irme Omerzo i kazališna predstava Periodonero talijanske grupe Cosmesi, na raznim gradskim lokacijama. Uskoro objavljujemo nove informacije vezane za programski dio festivala, a glavni program bit će popraćen susretom s umjetnicima i završnim partijem.

Tema b l i t z a 2013. je početak, s ciljem suprotstavljanja aktualnoj temi kraja, sa željom poticanja jedinstva krhkosti i snage, stvaranja mogućnosti, kreiranja nove stvarnosti.

Organizator b l i t z a je Kulturna udruga Plime sa sjedištem u Rovinju. Iz Udruge Plime osnovni tim b l i t z a čine: Tomas Kutinjač, Tihana Maravić i Stefano Katunar.

Realizacija b l i t z a omogućena je podrškom Grada Rovinja, Pučkog otvorenog učilišta i Turističke zajednice Rovinja; sponzora Maistre, Erste Bank i Buzetske pivovare; kao i zahvaljujući dragocjenoj suradnji profesionalaca volontera.

U tijeku je kampanja na međunarodnoj crowdfunding platformi Indiegogo, čiji je cilj prikupljanje sredstava i senzibiliziranje javnosti za postojanje samoga festivala. Svoj doprinos kampanji i b l i t z u možete dati dijeljenjem informacija, širenjem glasa o festivalu i donacijama za koje su predviđene atraktivne nagrade, poput dva noćenja u hotelu s tri zvjezdice uz more u prekrasnome Rovinju za vrijeme trajanja festivala ili ekskurzija po živopisnoj Istri uz degustacije lokalnih kulinarskih specijaliteta.

b l i t z team također poziva sve zainteresirane volonter(k)e da se prijave za sudjelovanje na festivalu mailom.

Detaljan program i sve informacije o festivalu možete pronaći na službenoj stranici te Twitteru i Facebooku. 

29.07.2013. 09:43:00
http://metro-portal.hr/medjunarodni-dani-izvedbenih-umjetnosti-u-rovinju/79544/