Metro-portal.hr

objavljeno 22.01.2023. 14:01:00
REZIDENCIJE

Mediteranski plesni centar - Javni poziv za rezidencije

Mediteranski plesni centar raspisuje poziv namijenjen svim profesionalnim plesnim umjetnicima za prijavu na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u 2023. godini.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Trajanje rezidencije: 7-10 dana, između travnja i studenog 2023.

Lokacija: Svetvinčenat

Mediteranski plesni centar (MPC) zajednička je inicijativa i plod partnerstva Općine Svetvinčenat i umjetničke organizacije ZPA, a djeluje kao platforma za razvoj i istraživanje u plesnoj umjetnosti - nudeći umjetnicima prostor i osnovne uvjete za stvaranje i razvoj različitih izvedbenih formi. Kao takav godinama okuplja brojne umjetnike u različitim fazama istraživanja i stvaranja vlastitih projekata. Smješten u slikovitom istarskom gradiću Svetvinčenat, mjestu s dugogodišnjom tradicijom promoviranja plesne i izvedbenih umjetnosti, MPC nudi podržavajuće okruženje, mir i izolaciju s ciljem osiguravanja neometanog umjetničkog rada.

Od svojih početaka do danas, MPC je ugostio ukupno 96 projekata na rezidencijama, organizirao 77 edukacija, uključujući seminare i radionice, te ugostio 49 predstava. Tako je prostor postao jedno od najuzbudljivijih mjesta za plesnu zajednicu naše zemlje.

U ovogodišnjem pozivu umjetnicima, nude se rezidencijalni boravci za osam plesnih projekata. Kriterij odabira su kvaliteta i raznolikost projekata. Organizator osigurava prostor dvorane MPC-a za umjetničko istraživanje i rad te osnovne troškove boravka (smještaj, prehrana), dok se od umjetnika očekuje javna prezentacija prijavljenog rada i/ili radionica za amatere ili profesionalce, a dobrodošli su prijedlozi ostalih aktivnosti prema ideji autora. Također, od umjetnika se očekuje pokrivanje putnih troškova do Svetvinčenta i natrag.

Uz osnovne informacije o umjetnicima, u prijavi je potrebno je priložiti kratak pisani prijedlog novog projekta, informacije o dosadašnjem radu te dokumente kojima se te informacije potkrepljuju, motivacijsko pismo, životopis u .pdf formatu, fotografije i, ako postoje, poveznice na video materijale. Pozivamo prijavitelje da, prema vlastitom izboru i mogućnostima, uplate simboličnu donaciju kojom će potpomoći pokrivanje troškova prijavnica, a neposredno i razvoj kontinuiranog programa Mediteranskog plesnog centra.

22.01.2023. 14:01:00
http://metro-portal.hr/mediteranski-plesni-centar-javni-poziv-za-rezidencije/140835/