Metro-portal.hr

objavljeno 30.08.2010. 12:37:16
AKC MEDIKA

Bogat glazbeno-festivalski program Medike u rujnu

Osim nastupa brojnih domaćih i stranih bendova, u Medici vas očekuje i festival umjetničkog stvaralaštva žena

(Medika)

Subota 04.09.
Lesi se povraća kući!!!

Uz prisjećanje na pradavne nastupe u prostorima Attacka još krajem devedesetih dežurni krivac za degenerično kvarenje mladih umova DJ Mario Kovač (po)vraća se na mjesto zločina!

Uz standardni set neukusnih pop hitova (dirty dancing, studio 54, nad lipom 35...) u njegov večerašnji set ući će i klasici domaćeg punka (parafi, termiti, satan panonski, mikrofonija, fakofbolan...), heavy metal zlikovci (iron maiden, AC/DC, SOAD, QOTSA...) kao i hrpa drugih bendova koji nemaju pošteno ime već kratice (R.E.M., U2, ABBA...)

od 22h, ulaz 15kn

Srijeda 08.09.
Conquering Lion
http://www.myspace.com/conqueringli0n

concuer.jpg
Conquering Lion

Po drugi put Medika će ugostiti dub/reggae/hardcore bend iz Tetova. Uz dvije europske turneje, ova mlada ekipa nastupala je sa Hornsmanom Coyotom (Eyesburn),  na Bob Marley's Birthday partyju u beogradskom klubu "Akademija", Trenchtown Festivalu 2009, na Movement of Jah People festivalu u Sofiji te rame uz rame sa Root Souljah kroz Makedeoniju.

Prošle godine izdali su prvi album "I" za PMG Recordings. Na albumu im je gostovao jamajkanski vokal Jah Clarity.

od 21h, ulaz 15kn

Petak 10.09.
DJ Sero (Fešta Balkanika/Ruke I noge u zrak)

Ciganski orkestri su se ofucali, počeli su podilaziti, svirati narudžbe i opasno se ponavljati. Sero će vam možda ispuniti poneku želju, ali čak i ako neće, sjajno ćete se zabaviti. Dosadašnja publika ocijenila je ovo sjajnim spektaklom. Uglavnom zato što su svi bili pijani, ali mito u Perković rakiji ionako nikad nije bilo kažnjivo...

Etno Raspizdoto u svom najboljem izdanju, nakon podrške bendovima kao sto su Gogol Bordello, Taraf de Haidouks, Boban Marković, Kulturshock i dr. svira cijelu večer samo za vas... A ako naprave fajrunt prije vremena, to samo znači da niste dovoljno plesali..

od 22h, ulaz 20kn

Subota 11.09.
Digitron soundsystem & Bass Culture presents: Tribute to Peter Tosh
Roots & culture style in a soundsystem dance

Povodom nesretne smrti legendarnog roots izvođača Petera Tosha koji je bio ubijen na ovaj datum točno prije 23 godine, Bass Culture & Digitron sounsystem, pripremaju Roots & culture Tribute to Peter Tosh. Na ovom tulumu želimo se prisjetiti jednog od najvećih legendi reggae glazbe.

od 22h, ulaz 20 kn

Utorak 14.09.

Poruka u prazno (Zagreb) - melodični punk
ManGo (Latvija)
myspace.com/realbandmango
Vesela šestorka Latvijaca koji sviraju energičnu ska muziku, najbliže 3 valu ska panka.

Nakon koncerta zabavlja DJ Mario Kovač

od 21h, ulaz 20 kn

Četvrtak - nedjelja 16-19.09.
VOXfeminae ladyfest

voxvox.jpg

Vox Feminae - Ladyfest Zagreb četvrti je po redu festival umjetničkog stvaralaštva žena. Riječ je o festivalu kreativnosti, sveobuhvatnosti i uvažavanja, specifičnih umjetničkih i angažiranih glasova na kojemu je u pravoj mjeri utkana informacija, akcija i zabava.

Četvrtak - filmski program-focus on gender; online + shop prezentacija

Petak - filmski program - focus on gender;muzički program: Rea Tas, Nina Davis, Diyala, Ivna Yuri, special project photoshoot

Subota - filmski program-focus on gender;muzički program: Nina Romić, Žen, Death Trash Superstar, Miće Mace, magazine meeting

Nedjelja - shop//buvljak; muzički program: Melita Sabljo, U pol'9 kod Sabe

Detalje kao i cjelokupni program provjerite na www.voxfeminae.net

dnevna karta: 20/30kn festivalska karta: 50kn

Ponedjeljak 20.09.
Pank ponedjeljkom : Subvultures fešza propasti 2

Alpinist (Njemačka)
http://www.myspace.com/alpinistsucks
Ova četvorka će napokon svratiti i u naše krajeve, nakon što su već postali poznatije ime na „neocrust" sceni. Sviraju poprilično specifičan mračni hardcore - bijesan, živčan, prije svega depresivan, uz pregršt screamo utjecaja, a geografski bi ih se moglo smjestiti negdje između Portlanda, Bremena i Španjolske.

Boredom (Austrija)
http://boredomoverall.blogsport.de/
Mračni hardcore punk/crust uz pokoju rock'n'roll fintu.

Shoyu Squad (Njemačka)
http://www.myspace.com/shoyusquad
Nešto siroviji hardcore punk sa crust pozadinom.

Petnaesti Čeh (Zagreb)
http://www.myspace.com/xvceh
Noviji bend koji je već zaredao ponešto koncerata, poslušajte ih i vidite sami jel stoji izjava „To What End na balkanski način". 

od 20h, ulaz 20kn

Petak 24.09.
Program AKC Medika u sklopu Operacije Grad

20h projekcija filma: Outrage
22h PARTY: Partycipacija + Zbeletron

DJ Nora Gnom perspektivna mlada zagrebačka DJ-ica, residentica Zbeletron partyja. Pušta šarenu elektronsku glazbu, preko indie elektro popa do žešćih beatova, a setovima nerijetko dopušta alternativni kraj.

elektro.jpg
Elektro Pionirke

Elektropionirke su ženski eksperimentalni audio vizualni trio iz Bosne. Kombiniraju sub žanrove elektronske muzike u traganju za atmosferom i energijom u prostoru dok surfaju elektromagnetnim poljem. 

DJ Mayo - od nedavno pod okriljem zagrebačkog JabbaTon crew-a. Rezident je DJ festivala fotografije „Organ Vida". Organizira povremeno u KSET-u svoj program „Retrostep". U njezinim setovima možete čuti dubstep, glitch hop, electro, funk, neo-soul, fidget, hip-hop, grime, breaks, dancehall, d'n'b... ovisno o raspoloženju i prilici."

Subota 25.09.
Program AKC Medika u sklopu Operacije Grad

DUBstep KLUB - dub rave for da city with no pity

inna dub rave style - DJ's: Bamster (bamwise/digitron), Meniga (radikal dub/seasplash), Jan Becele (trip to zion)

Bamster (Bamwise/Digitron), Jan Becele (Trip To Zion) i Meniga (Radikal Dub/Seasplash) su pokretači i rezidenti DUBstep Klub-a, novog klupskog programa pokrenutog u drugoj polovici prošle godine, promovirajući jedan od trenutno aktualnijih stilova elektronske produkcije, koji se širi poput zaraze i dobija sve više poklonika na globalnoj razini.

od 20h, ulaz 20/30kn

Ponedjeljak 27.09.
Pank ponedjeljkom - Pride Zagreb
20h predavanje, 21h koncert

Rvivir (Olyimpia, WA. SAD)
http://www.myspace.com/rvivr

Poslastica za sve koji vole The Gaslight Anthem, Against Me!, ali i Bob Dylana. 

Offshore Radio (Leeds, Velika Britanija)
Punk.

Abergaz(Zagreb, Hrvatska)
Kontroverzni lokalni panxi.

od 21h, ulaz 25kn

Utorak 28.09.
I-tal jam (jam session)

Ital Jam je ideja koja je nastala u klubu Masters. Na ovom tulumu možete čuti stvaranje glazbe u samo nekoliko sekundi. Glazba koju sviraju povezana je sa ritmovima koji potječu iz žanrova kao što su Roots reggae, Dub, DnB, Jungle, Dancehall itd. Ideja je da se uz osnovni setup na bini (bubanj, bass, klavijature, sound fx, vokal itd...) priključuju ljudi koji imaju dobro uho i dovoljno koncentracije da prate tempo te pridonesu svoj zvuk jammingu....

Za sve koji su željni vidjeti nešto novo i posebno, ovo vam je prilika koju ne smijete propustiti.

................ITAL IS VITAL........ U KNOW

od 21:30h, ulaz 10kn

Četvrtak 30.09.
Seven that spells (Zagreb)
www.myspace.com/seventhatspells

seven.jpg
Seven that spells

"Rekli smo da ćemo svirati samo jedan koncert godišnje u Hrvatskoj. Lagali smo. Obećali smo besplatne koncerte i droge. Lagali smo. Zato nikako nemojte doći: bit će odlično!" Seven That Spells razbija sve mitove i gluposti rokenrola i nudi izravnu lobotomiju duše i tijela.

Sport i droga iznjedrili su ove mutante koji i dalje vjeruju u moć rockate te vrše nasilnu propovijed polimetrične psihodelije. Deset abuma izdanih po raznim svjetskim diskografskim kućama, japanska turneja 2008., Roadburnfestival 2009. te Duna Jam 2010. uz stalne europske turneje neke su od bitnijih referenci za band.

od 20h, ulaz 30kn

30.08.2010. 12:37:16
http://metro-portal.hr/medika/47014/