Metro-portal.hr

objavljeno 12.10.2010. 16:03:14
KEMIJA NA VAŠEM STOLU

McDonaldsov hamburger ne pokazuje znakove truljenja ni nakon pola godine

Izgleda svježe kao na dan kad je kupljen, međutim ovaj McDonaldsov hambureg star je šest mjeseci

Happy Meal nakon 6 mjeseci
Happy Meal nakon 6 mjeseci (Daily Mail)

Njujorška umjetnica Sally Davies fotografirala je Happy Meal svaki dan posljednjih pola godine, a hrana koja je "idealna" za djecu tijekom tog vremena nije pokazala ni mrvicu promjena. U svojem radu pod imenom "Happy Meal projekt", Davies je htjela pokazati kako neuništiva brza hrana odolijeva silama prirode.

>> Pronašao metalnu četku od 12 cm u McDonaldsovom hamburgeru

"Kupila sam obrok 10. travnja ove godine s namjerom da ga stavim sa strane i vidim što će se dogoditi. Izabrala sam McDonalds jer mi je bio najbliži, no projekt je mogao biti i s bilo kojom drugom brzom hranom. Prva stvar koja me iznenadila jest da nakon samo dva dana, obrok više nije imao nikakvog mirisa. Druga stvar je da nakon tog vremena ni moji psi više nisu željeli prilaziti hamburgeru", objašnjava umjetnica.

Očekujući da će hrana početi propadati nakon par dana, Davies je bila šokirana kada je primijetila da prženi krumpirići i hamburger ne pokazuju nikakve znakove truljenja ni nakon 2 tjedna. "Tada sam shvatila da se s hranom nešto čudno događa. Krumprići se jesu malo osušili, kao i pecivo hamburgera, međutim ukupan izgled nije se bitno promijenio ni kako su se tjedni pretvarali u mjesece. I sada nakon pola godine, hrana je plastična na dodir i ima akrilni sjaj. Jedina promjena jest da je tvrda poput kamena."

12.10.2010. 16:03:14
http://metro-portal.hr/mcdonaldsov-hamburger-ne-pokazuje-znakove-truljenja-ni-nakon-pola-godine/49615/