Metro-portal.hr

objavljeno 26.12.2013. 11:51:00
WTF?!

McDonalds zaposlenicima ne preporučuje fast food

Kad fulaš, onda si fulao sto posto, moglo bi se reći za ovaj naputak McDonaldsa svojim zaposlenicima koji je hitro povučen s internih stranica tvrtke

Dragi posjetitelji, samo vi jedite naše proizvode ...
Dragi posjetitelji, samo vi jedite naše proizvode ... (McResource)

Na službenoj internetskoj stranici namijenjenoj zaposlenicima lanca, upozorava se da prekalorična i premasna brza hrana dovodi do pretilosti i s njom povezanih bolesti, a osoblju savjetuje da se hrani na drugim mjestima gdje se serviraju salate, juhe i povrće.

Osim pržene hrane, upozorava se i na opasnost dodataka poput sira, slanine i majoneze, koji su inače dio svakodnevne McDonald'sove ponude.

Savjet je ilustriran i grafičkim prikazom 'nezdravog' i 'zdravog' izbora, a u tom drugom nema specijaliteta po kojima je poznat američki lanac restorana brze hrane.

'Teško je zdravo se hraniti ako često jedete u fast food restoranima, koji uopće ne nude namirnice sa smanjenim udjelom masnoće', navodi se na stranici na kojoj je prethodno bio objavljen i savjet zaposlenima da si potraže dodatni posao kako bi mogli 'spojiti kraj s krajem'.

Još nije jasno tko je odgovoran za ovakve savjete, a glasnogovornik McDonald'sa ogradio se od navedenog tvrdeći da je 'izvađeno iz konteksta'.

26.12.2013. 11:51:00
http://metro-portal.hr/mcdonalds-zaposlenicima-ne-preporucuje-fast-food/82367/