Metro-portal.hr

objavljeno 20.11.2010. 18:48:22
NOVI PROSINEČKI?

Mateo Kovačić debitirao golom i odličnom igrom

GALERIJA - Mateo Kovačić postao najmlađi strijelac u povijesti HNL lige golom protiv Hrvatskog Dragovoljca

Mateo Kovačić
Mateo Kovačić (Drago Sopta/cropix)

Mateo Kovačić, mlada nada Dinama, u svom je premijernom nastupu protiv Hrvatskog Dragovoljca u Kranjčevićevoj potpuno opravdao hvalospjeve kojima ga mediji obasipaju. Nakon što je zamijenio strijelca prvog gola Tomečaka, koji se u 21. minuti ozlijedio, utakmicu je odigrao hrabro i bez trunke treme.

Požrtvovan nastup s bljeskovima sjajnih proigravanja donio mu je i prvu nagradu - najmlađi je strijelac u povijesti HNL-a, golom glavom dvadeset minuta nakon ulaska u igru. U međuvremenu je stigao i inicirati akciju za 2:0, tako da se može očekivati još hvalospjeva po medijima.

Dinamo je Dragovoljcu uvalio šest lakih komada, dok je Hajduk uspio beskrvnom igrom izgubiti kod Istre, što je odmah izazvalo lavinu komentara zbog ostavljanja Anasa Sharbinija na klupi, gdje se pridružio svom bratu koji je već urezao svoje ime na sve rezervne klupe prvoligaških stadiona. Zašto je Hajduk potrošio 2,5 milijuna eura na braću s Grobnika, koja su do tada nosila igru Rijeke a sada griju klupu, znaju samo na Poljudu.

Prvenstvo je, po najavama kolega drugih medija, već gotovo, no ne treba podcijeniti mogućnosti Zdravka Mamića i njegov njuh za trgovinu koji bi Dinamo mogao ostaviti bez nekoliko ključnih igrača tijekom zimske stanke, a tada je na proljeće sve moguće ...

20.11.2010. 18:48:22
http://metro-portal.hr/mateo-kovacic-debitirao-golom-i-odlicnom-igrom/51503/