Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2010. 23:11:00
DESETKOVANI, ALI BOLJI

Mate Bilić razveselio hrvatski tabor, Austrijanci pružili žilav otpor

U pripremnoj utakmici odigranoj u Klagenfurtu nogometna reprezentacija Hrvatske je bila bolja od Austrije s 1:0 (0:0)

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Hrvatska nogometna reprezentacija zabiježila je pobjedu u pripremnoj utakmici kod Austrije u Klagenfurtu od 1:0 zgoditkom Mate Bilića tri minute prije kraja. I u petoj međusobnoj utakmici, hrvatski nogometaši su bili bolji od austrijskih, ali se ovaj puta vrsta Slavena Bilića, desetkovana ozljedama i otkazima, jedva provukla u samoj završnici. Dojam igre hrvatske selekcije, koja nikad više valjda neće igrati u ovom sastavu, i nije loš jer je daleko najbolji pojedinac utakmice bio austrijski vratar Juergen Macho, koji je obranio barem četiri stopostostne prilike.

Počelo je prilikom Janka u 21. minuti, kada je njegov udarac prošao tik pored vratnice i to je zapravo bila jedina austrijska šansa na utakmici. A onda je krenuo niz prilika Hrvatske koju je započeo Luka Modrić, čija je dva udarca Macho obranio, kao i atraktivne "škarice" najrasposloženijeg Hrvata Jelavića u 36. minuti.

U drugom dijelu igralo se puno sporije, ali je Hrvatska opet bila posve dominantna. U 75. minuti Fuchs je pogodio vranicu svojih vrata, a u 78. minuti Mate Bilić je promašio šansu utakmice pogodivši Machoa s tri metra. Ipak, napadač Sporting Gijona se iskupio tri minute prije kraja kada je ubacivanje Drage Gabrića konačno sproveo u mrežu. Izbornik Bilić na stadionu na kojemu smo na EURU 2008 pobijedili i Njemačku i Poljsku nije mogao računati na čak jedanaest standardnih igrača, a više od ostaih pokazali su Modrić, Jelavić, Vukojević i novi lijevi bočni debitant Strinić.

Hrvatska nogometna reprezentacija sljedeću pripremne utakmicu igra s Walesom u Osijeku u nedjelju.

Pred 20500 gledatelja na stadionu Wörthersee sudio je Kevin Blom iz Nizozemske.

Strijelac: 0:1 Mate Bilić (87)

AUSTRIJA: Macho - Prödl, Dragovic, Ortlechner, Fuchs - Harnik (39.Klein), Schiemer, Junuzovic, Korkmaz (73. Drazan) - Janko, Wallner (63. Leitgeb)

HRVATSKA: Subašić - Srna, Schildenfeld, Šimunić, Strinić - Mandžukić, Dujmović (78. Pokrivač), Vukojević , Modrić - Petrić (60.Bilić), Jelavić (67. Gabrić) (hina/metro-portal)

19.05.2010. 23:11:00
http://metro-portal.hr/mate-bilic-razveselio-hrvatski-tabor-austrijanci-pruzili-zilav-otpor/40435/