Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2010. 16:03:00
SLUČAJ PUKANIĆ

Matanić: Zaljubljenik sam u oružje, ali to ne znači da sam ubojica

Robert Matanić kaže da ''zna nešto'' o oružju i borilačkim vještinama, ali kako to ne znači da je ubio Ivu Pukanića

Robert Matanić
Robert Matanić (Goran Mehkek/Cropix )

U nastavku suđenja za ubojstvo Ive Pukanića, prvooptuženi Robert Matanić rekao je danas da doista nešto zna na području fizičke pripreme, borilačkih vještina te oružja, no zaključio je da to ne znači da je manijak, ubojica i luđak, kako to ispada po optužnici i nekim svjedocima.

Matanić je u nadopuni svoje obrane ispričao da se borilačkim vještinama počeo baviti s 11 godina, a oružjem s 12 godina, te da od tada traje njegova zaljubljenost u oružje. Dodao je kako je prvi novac zaradio od preprodaje oružja, da je to njegova osnovna djelatnost i da je poznat u tim krugovima.

Ponovio je da nema veze s ubojstvom Ive Pukanića, dodavši kako nikad ne bi dopustio grešku da ga se poveže sa skuterom, na kojem je prilikom atentata na Pukanića bio postavljen eksploziv. "Nisam glup, 15 godina nisam dopuštao takve greške", kazao je.

Robert Matanić smatra da je on trebao poslužiti kao odstupnica, kako bi se odvratila pažnja od naručitelja i počinitelja ubojstva.

Ostali optuženici ostali su kod svojih ranijih iskaza.

Trećeoptuženi Amir Mafalani objasnio je sudu svoju nazočnost u blizini stana pokojnog Pukanića, u Ilici 107, koja je utvrđena telekomunikacijskim vještačenjem. Kazao je da je na putu od svog stana do Rudeša, gdje ima svoje poduzeće, morao prolaziti pored te lokacije.

Suđenje se nastavlja sutra iznošenjem završnih riječi. (hina/metro-portal)

19.10.2010. 16:03:00
http://metro-portal.hr/matanic-znam-nesto-o-oruzju-ali-nisam-ludjak-i-ubojica/49972/