Metro-portal.hr

objavljeno 02.05.2013. 12:42:19
BORBA

Masovno bolovanje u Croatia Airlinesu i dalje traje

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je kako nema odustajanja od restrukturiranja CA

Bolovanja ili štrajk?
Bolovanja ili štrajk? (Arhiva)

Član uprave Zlatko Širac izjavio je kako su otkazali tri jutarnja leta. 'Konkretno Sarajevo-Zagreb te Pula-Zadar-Zagreb. Tijekom jutra imali smo još dva otvorena bolovanja pa samo morali otkazati jutarnji let za Beč i iz Beča prema Zagrebu', rekao nam je Širac.

'Putnike za Beč smo zbrinuli drugim prijevoznicima, putnici iz Pule su prevezeni autobusima, zadarski su putnici zbrinuti tako da smo jutarnji let iz Splita rerutirali preko Zadra', istaknuo je Širac.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je kako nema odustajanja od restrukturiranja CA te kako će Uprava u iduća dva tjedna zamijeniti dio kabinskog osoblja.

Premijer Zoran Milanović na današnjoj sjednici Vlade istaknuo je kako ne želi da se CA-u 'dogodi ono što se dogodilo svima u regiji, a to je da su propali ili su prodani za jedan pfening Lufthansi'.

'Imamo perspektivu i firme moramo restrukturirati. Molim sve da budu razumni u očekivanjima i da igraju po pravilima. Ako žele štrajkati neka štrajkaju, ali neka to rade po zakonu', poručio je  Milanović.

Iz Uprave CA su najavili kako će od HZZZ-o zatražiti provjeru opravdanosti otvorenih bolovanja.

'Croatia Airlines ne odbacuje mogućnost da masovni odlazak stjuardesa i stjuarda na bolovanje predstavlja reakciju Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova na uvjete poslodavca oko potpisivanja novoga kolektivnog ugovora, koji su prilagođeni programu restrukturiranja kompanije, a na koje sindikat SKOZ zasad ne pristaje', priopćili su iz Uprave.

Predsjednica sindikata Suzana Artuković Vuksan izjavila je kako se ne radi o štrajku i da ne zna zašto su kolege na bolovanju. Najavila je pak akcije sindikata u vezi s kolektivnim ugovorima.

02.05.2013. 12:42:19
http://metro-portal.hr/masovno-bolovanje-u-croatia-airlinesu-i-dalje-traje/77904/