Metro-portal.hr

objavljeno 04.05.2016. 11:24:53
SJAJNO!

Masne namirnice koje skidaju kilograme

Ako želite kontrolirati svoju težinu i živjeti zdravo, ovih osam 'masnih' namirnica pomoći će vam u tome bolje od bilo koje dijete

Losos mora naći mjesto na vašem jelovniku
Losos mora naći mjesto na vašem jelovniku (Shutterstock)

Jedina vrsta masnoća koja je za vas loša su trans masti, a sve ostale mogu biti jako važne za vaše zdravlje i težinu.

Naravno da ne možete odmah dodati neke zdrave masti vašoj dijeti i odmah očekivati da ćete izgubiti na težini. No konzumiranje širokog raspona hrane, uključujući masti, pomaže vam stvoriti osjećaj sitosti i zaustaviti vas u prejedanju.

Avokado - održava struk tankim i zdravim te sadrži puno prehrambenih vlakana i proteina pa njime možete 'zavarati' glad.

Bademi - za dobar međuobrok odličan izbor je šaka badema jer su orašasti plodovi puni hranjivih tvari koje sprečavaju taloženje masnoća u tijelu. Puni su proteina i daju vam potrebnu energiju.

Divlji losos - svakako ga uvrstite u jelovnik ako želite smršavjeti jer je ova riba puna omega 3 masnih kiselina. One uravnotežuju razine dobrog kolesterola i čuvaju zdravlje srca.

Kokosovo ulje - snaži organizam i jača imunitet te doprinosi topljenju masnih jastučića na predjelu trbuha.

Nemasna junetina  - juneće meso od životinja hranjenih travom sadrži zdrave omega 3 masne kiseline koje čuvaju zdravlje srca i kardiovaskularnog sustava. Ovaj tip mesa je manje masan od uobičaje

Nemasni nog.maslac - jedna žlica maslaca dnevno pojačava razine energije i pomaže zadovoljiti glad. Nemasni maslac zvuči 'fancy', ali možete ga nabaviti online i u mnogim trgovinama koje imaju deklaraciju 'ghee'. Taj pročišćeni maslac obiluje omega 3 masnim kiselinama te antioksidansima i vitaminima A, E, D i K. On regulira probavu, poboljšava memoriju, čisti krvne žile, jača imunitet, poboljšava vid i ima anti age učinak na tijelo.

Tvrdi, punomasni sir - unatoč činjenici da je sir često stavljen postrani zbog masti i kalorija koje sadrži, znanost tvrdi da punomasna hrana i ona bazirana na mlijeku zaslužuje svoj ugled. 

Žumanjak - zdrave masti u žumanjku pomažu u održavanju dobre razine hormona koji sagorijevaju masnoće u vašem tijelu pa će vam pomoći da se oslobodite sala. Studija je pokazala da su ljudi, koji su jeli jaja za doručak, uspjeli održati zdraviju tjelesnu težinu od onih koji s jedli žitarice i kruh.

Vjeruje se da masne kiseline u starijim sirevima ubrzavaju vaš metabolizam i tako vam pomažu u gubitku kilograma. Što je dobra isprika da naručite pizzu s ekstra parmezanom.

04.05.2016. 11:24:53
http://metro-portal.hr/masne-namirnice-koje-skidaju-kilograme/97939/