Metro-portal.hr

objavljeno 06.05.2010. 21:36:31
7. DO 12.6.

Marušićeva 'Duga' na Festivalu animiranog filma u Annecyju

'Duga' je četvrti hrvatski film koji će biti prikazan na 50. Annecyju, najvećem i najpoznatijem festivalu animiranog filma

(havc.hr)

Dugometražni animirani film Joška Marušića "Duga", nastao prema motivima pripovjedaka Dinka Šimunovića "Duga" i "Alkar", prikazat će se u sklopu službene selekcije dugometražnih filmova, izvan konkurencije, na najvećem i najpoznatijem svjetskom Festivalu animiranog filma u Annecyju, u Francuskoj, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Ove će se godine u tom programu prikazati šest cjelovečernjih filmova. Osim "Duge", prikazat će se tri japanska filma - "Evangelion: You Can (Not) Advance" Hideakija Annoa, "Mai Mai miracle" Suanoa Katabuchija i "Readline" Takeshija Koike, zatim film nastao u francusko-japanskoj koprodukciji "Yona Yona Penguin" Rintaroa i kolumbijski film "The Mysterious Presages of Leon Prozak" Carlosa Eduarda Sante.

"Duga" je četvrti hrvatski animirani film koji će ove godine biti prikazan na 50. Annecyju. U glavnoj konkurenciji bit će prikazani i kratkometražni filmovi "Moj put" redatelja Veljka Popovića i Svjetlana Junakovića te "Nespavanje ne ubija" Marka Meštrovića, a u studentskoj konkurenciji prikazat će se kratkometražni diplomski film "Miramare" Michaele Müller.

Marušićev film imao je hrvatsku premijeru krajem prosinca prošle godine, a u kinima se u redovitoj distribuciji prikazivao početkom 2010.

Festival u Annecyju održat će se od 7. do 12. lipnja 2010. (hina/metro-portal)

06.05.2010. 21:36:31
http://metro-portal.hr/marusiceva-duga-na-festivalu-animiranog-filma-u-annecyju/39447/